Chaubunagungamaug (jezero)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Chaubunagungamaug
Lake Chaubunagungamaugg.jpg
Lokacija
Položaj Webster, Massachusetts
Države SAD
Koordinate 42°02′″N71°50′″W
Hidrografija
Aps. visina 145.39 m
Dužina 5.23 km
Širina 1.811 km

Chaubunagungamaug [tʃəˌbʌnəˈɡʌŋɡəmɔːɡ] (obično Webster [ˈwɛbstər]), jezero kraj grada Webstera u Massachusettsu. Dom je plemena Chaubunagungamaug, danas članova plemenskog saveza Nipmuc od kojih je jezero Chaubunagungamaug dobilo svoje ime. Od 1921. jezero je poznato i po svojem puno dužem imenu sastavljenu od 45 slova raspoređenih u 14 slogova: Char­gogg­a­gogg­man­chaugg­a­gogg­chau­bun­a­gung­a­maugg. Većini Amerikanaca ovaj naziv je neizgovorljiv, i jedan je od najdužih zemljopisnih naziva na svijetu.

Jezero Webster ili Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg ([1]) s površinom od 5,8 km2 nalazi se u okrugu Websteru, i sa nekoliko uskih prolaza gotovo podijeljeno na tri dijela.

Ime[uredi - уреди | uredi izvor]

Tabla s neizgovorljivim imenom, skračenim na Chaubunagungamaug.

Jezikoslovci smatraju da bi mu ime moglo doći od Manchaug ili Monuhchogok (u značenju "Mjesto za loviti ribu na granici""), plemena Indijanaca i njihovog istoimenog sela koje je bilo locirano uz jezero. Ovo rano selo Nipmuca ipak postoji 1674. istovremeno kada i selo Chachaubunkkakowok ili Chaubunagungamaug, koje označava i ime druge bande Nipmuca, čiji su se potomci održali do danas i zadržali svoje staro ime. Značenje imena ove riječi je "You Fish on Your Side, I Fish on My Side, Nobody Fish in the Middle" ili Ti loviš ribu na svojoj strani, ja lovim na svojoj, na sredini ne lovi nitko.'

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]