Charlotte Hennessy

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Charlotte Hennessy
glumica
Biografske informacije
RođenjeElsie Charlotte Printer
(1873-01-01)1. 1. 1873.
Toronto
Smrt22. 3. 1928. (dob: 55)
Los Angeles
PseudonimCharlotte Smith, Charlotte Smith Pickford, Charlotte Hennessy
SupružnikJohn Charles Smith
(vj.1892-1895; divorced)
Djeca
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumica

Charlotte Hennessy (1. januar 1873 – 22. mart 1928), rođena kao Elsie Charlotte Printer, također poznata i kao Charlotte Smith Pickford, bila je kanadska kazališna glumica, najpoznatija kao majka i menadžerica glumaca Mary, Lottie i Jack Pickford.

Hennessey je svoju djecu učinila glumcima u ranoj dobi, prisiljena neimaštinom nakon što je muž-alkoholičar. Ubrzo se iskazala poduzetničkim i menadžerskim sposobnostima, te su sve troje djece postali uspješni glumci. Mary je postala najuspješnija od svih, ali i prva od filmskih zvijezda. Hennesey se smatra najzaslužnijim za to, jer su upravo njene pregovaračke sposobnosti omogućile da 1917. za Mary od tvrtke First National ishodi dotle nezamisliv ugovor sa honorrarom od milion dolara godišnje. Hennesey je kasnije igrala važnu ulogu u Maryinoj kompaniji United Artists. Njena smrt je izuzetno teško pogodila Mary, i zbog toga je ona u znak žalosti ošišala svoje poznate uvojke.

Godine 1940. je Mary pokušala snimiti biografski film o njoj, gdje bi tumačila njen lik. Projekt je propao nakon što je Shirley Temple, kojoj je bila namijenjena uloga mlade Mary, odbila u njemu sudjelovati.

Filmografija[uredi | uredi kod]

Literatura[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]