Cagney & Lacey

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Cagney and Lacey)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Cagney and Lacey
Formatpolicijska serija
KreatorBarbara Avedon
Barbara Corday
NastupajuTyne Daly
Sharon Gless
Meg Foster
Al Waxman
John Karlen
Carl Lumbly
Martin Kove
Sidney Clute
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda125 (Lista epizoda)
Produkcija
Trajanje1 sat po epizodi ( s reklamama)
Emitiranje
Originalni kanalCBS
Originalno prikazivanje25.3. 1982. – 16.5. 1988.

Cagney & Lacey je američka televizijska serija koja se originalno emitirala na TVTV-mreži CBS tokom sedam sezona od 25.3. 1982. do 16.5. 1988. Glavni glumci u ovoj seriji policijslog žanra su bili Sharon Gless i Tyne Daly te tumačili dvije detektivke njujorške policije s bitno različitim životima: Christine Cagney (Gless) je bila neudana žena posvećena isključivo karijeri, dok je Mary Beth Lacey (Daly) bila udana i majka. Glavno mjesto radnje je bila Manhattanska 14. policijska stanica (Midtown South).

Osim njih dvoje značajnu je ulogu imao Al Waxman kao poručnik Bert Samuels, pretpostavljeni dviju protagonistica. Od 1985. do 1986. značajnu je ulogu imao i Dan Shor kao detektiv Jonah Newman.

Neki je historičari američke televizije smatraju prvom ozbiljnom dramskom serijom čiji su protagonisti bili ženskog spola.

Serija se na američkoj televiziji prvi put pojavila 1981. kao pilot-film u kome je ulogu Cagney tumačila Loretta Swit. Međutim, Swit je ugovor bila vezana u M*A*S*H i nije mogla nastupiti u novoj seriji. U prvim epizodama u proljeće 1982. ulogu Cagney je tumačila Meg Foster, ali su CBS-ovi producenti bili njome nezadovoljni, odnosno uvjereni da će publika njenom liku pripisati lezbijske sklonosti.

Cagney & Lacey je na prostoru bivše Jugoslavije prvi put sredinom 1980-ih prikazivala Radiotelevizija Beograd u okviru programa JRT-a.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]