Cachorro

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Cachorro
Žanr Drama
Režija Miguel Albaladejo
Produkcija Juan Alexander
Sergio Castellote
Jose Luis Garcia Arroyo
Scenario Miguel Albaladejo
Salvador García Ruiz
Uloge José Luis García Pérez
David Castillo
Diana Cerezo
Arno Chevrier
Teresa Empar Ferrer
Muzika Lucio Godoy
Premijera 27. februar 2004 (2004-02-27)
Jezik Španski jezik
Trajanje 98 min.
Država  Španija
Kompanija
Studio Star Line productions
Distributer TLA Releasing
Televisión Española
Canal+
Telemadrid
Tehnička ekipa
Fotografija Alfonso Sanz
Montaža Pablo Blanco

Cachorro (poznat i pod engleskim nazivom Bear Cub) je španski dramski film iz 2004. godine u režiji i po scenariju Miguela Albaladeja. Film prati bear gej muškarca, koji dobija svog sestrića na čuvanje dok mu je majka u Indiji, ali ga produženi boravak dečaka natera da promeni svoj način života. Španska reč cachorro znači mladunče.

Radnja[uredi - уреди | uredi izvor]

Da bi učinio uslugu svojoj hipi sestri koja odlazi na put u Indiju, Pedro (José Luis García Pérez), gej zubar, prihvata da se stara o njenom sinu, devetogodišnjem Bernardu (David Castillo). Dečakov otac je umro, a Pedro i Bernard nisu do sada bili bliski. Berbardo je najpre trebalo da ostane samo par dana kod Pedra, ali nakon šest nedelja njegova majka se još uvek ne javlja.

Prisustvo dečaka u njegovom životu tera Pedra da promeni svoj izuzetno aktivan seksualni život. Zapravo, Pedro je i sam počeo da se zamara od površnih poznanstava koje ima. Međutim, novi problemi nastaju kada se pojavljuje Bernardova baka po ocu, Doña Teresa (Empar Ferrer), koja želi kontakt sa unukom. Bernardova majka je uhapšena u Indiji zbog krijumčarenja droge i preti joj kazna do 30 godina zatvora. Suočen sa šokom da je sada odgovoran za dečaka, Pedro rešava da preuzme očinske obaveze i njih dvojica polako počinju da sređuju svoj novi život: preuređuju stan, Bernard polazi u školu u Madridu, a Perdo obnavlja svoj seksualni život, u znatno mirnijoj varijanti.

Doña Teresa, međutim, ima druge planove za dečaka i traži starateljstvo nad Bernardom. Pedro je rešen da se bori sa njom. Nakon što doña Teresa ilegalno dolazi do Pedrovog medicinskog kartona (saznajući da je HIV pozitivan), kao i do fotografija njegovg noćnog provoda, Pedro pristaje na kompromis. Bernardo je upisan u internat, a oboje zadržavaju pravo poseta. Kada mu baka saopštava, kršeći dogovor, da je Pedro bolestan, Bernardo otkriva da sve vreme zna da je ujak HIV pozitivan, kao i da je njegova majka HIV pozitivina.

Tri godine kasnije iz pisama koje likovi razmenjuju saznajemo da su se odnosi stišali i normalizovali. Na kraju filma, Bernardo je na sahrani u pratnji prijatelja i prijateljice. Momenat kasnije vidimo Pedra koji dolazi taksijem po Bernarda. Bernardo se oprašta od svojih prijatelja ostavljajući gledaocima da zaključe sa kim je u odnosu koji je više od prijateljskog i odlazi sa Pedrom.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Podela uloga
Glumica/glumac Lik Napomene
José Luis García Pérez Pedro
David Castillo Bernardo sa 9 godina
Daniel Llobregat Bernardo sa 14 godina
Diana Cerezo Lola
Arno Chevrier Manuel
Empar Ferrer Doña Teresa
Mario Arias Javi

Prikazivanje[uredi - уреди | uredi izvor]

Film je premijerno prikazan na Berlinaleu, 2004. godine, a zatim je pušten u bioskope u Španiji, 24. februara. Film je prikazivan i na drugim festivalima, kao što su Međunarodni festival gej i lezbejskog filma u Miamiju, Međunarodni gej i lezbejski filmski festival u Philadelphiji, Filmski festival u Tribeci itd. Godine 2005. prvi put je objavljen na DVD-u, a kasnije ponovo 2007. godine kao director's cut.

Filmski festivali[uredi - уреди | uredi izvor]

[1]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]