Brooklyn Museum

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Bruklinski muzej)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Burghers of Calais, ulaz u Bruklinski muzej
Igra Senet iz groba Amenhotepa III

Bruklinkski muzej (engleski: Brooklyn Museum), smješten na adresi 200 Eastern Parkway u njujorškoj općini Brooklyn, je drugi najveći muzej umjetnosti u New Yorku, i jedan od najvećih u SAD. Arnold L. Lehman je direktor Muzeja.

Otvoren je godine 1897. Zgrada Sastoji se od čeličnog okvira—ali je sagrađena po pravilima klasičnog udrastva—projektirala ju je slavna arhitektonska firma McKim, Mead, and White a sagradila Carlin Construction Company. Daniel Chester French, kipar poznat po radu na Lincoln Memorialu, izvajao je dvije alegorijske figure, Brooklyn and Manhattan, koje se nalaze na zabatu.

Bruklinski muzej se smatra jednom od najvažnijih umjetničkih institucija na svijetu, s obzirom da njegova zbirka sadrži preko milion i pol različitih izložaka, od drevnih egipatskih remek-djela do suvremene umjetnosti, uključujući umjetnost mnogih svjetskih kultura. Izlošci se nalaze u zgradi površine 52,000 m², napravljene u stilu Beaux-Arts. Procjenjuje se da ga svake godine posjeti oko 500.000 ljudi.

Smješten je u centralnom dijelu Brooklyna, a nalazi se pola sata vožnje od središta Manhattana, odnosno 15 munuta od središta Brooklyna. Do njega se može doći preko Eastern Parkway-Brooklyn Museum stanice podzemne željeznice station koja opslužuje linije IRT Eastern Parkway Line, i obljižnjom stanicom Botanic Garden koja opslužuje Franklin Avenue Shuttle. Muzej se nalazi na ulicama Eastern Parkway, Washington Avenue, i na istoj parceli zemljišta na kome se nalazi bruklinski botanički vrt, Mount Prospect Park, i Centralno krilo Bruklinske javne biblioteke.

Povezano[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]