John Cavil

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Broj 1 (Battlestar Galactica))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
John Cavil
Broj Jedan
lik iz Battlestar Galactica
Dvije kopije Cavilovog modela u sceni epizode Lay Down Your Burdsns
Prvo pojavljivanje"Lay Down Your Burdens: Part I"
Zadnje pojavljivanjeBattlestar Galactica: The Plan
Tumač/ica ulogeDean Stockwell
Informacije
Vrstahumanoidni Sajlonac
Rodmuškarac
Rođenje
Smrt

John Cavil ili Broj Jedan (engl. Number One) je izmišljeni lik humanoidnog Sajlonca koji predstavlja glavnog antagonista u novoj verziji TV-serije Battlestar Galactica, a koga je tumačio Dean Stockwell.

Iako se u seriji pojavljuje prilično kasno (u epizodi Lay Down Your Burdens na kraju druge sezone), ispostavlja se kako je po hijerarhiji najviši među svim Sajloncima. Predstavlja jedan od najstarijih sajlonskih humanoidnih modela, a koga je Ellen Tigh stvorila po uzoru svog oca Johna Cavila; kasnije je sudjelovao u izradi kasnijih modela, od Dva do Osam. Cavil, koji predstavlja fizički najslabijeg od svih sajlonskih modela, je intelektualno najjači, ali se odlikuje izuztenom mržnjom prema čovječanstvu koga nastoji po svaku cijenu uništiti. Pri tome se koristi kako psihološkim manipulacijama, ali i iskazuje sadističku crtu, koja posebno dolazi do izražaja na Novoj Caprici, gdje muči i sakati Saula Tigha te seksualno iskorištava Elen Tigh. Kasnije se ispostavi da je Cavil jedini znao za identitete Posljednjih Pet, ali i da je upravo on, koristeći tehnike brisanja mozga, zaslužan za to što su bili prognani među ljude i izgubili svijest o svome sajlonskom indetitetu.

Iako postoji nekoliko kopija Cavila koji se pojavljuju u seriji, postoje dvije kopije - Otac Cavil, odnosno lažni svećenik koji daje destruktivne duhovne savjete Galenu Tyrolu, te tzv. "Caprica Cavil" koji se zajedno sa Andersom ubaci među izbjeglice sa Caprice pod sajlonskom okupacijom. Nakon što je njihov sajlonski identitet razotkriven, po zapovijedi Laure Roslin su izbačeni u svemir, ali barem jedan od njih je kasnije "učitan" u Brodu uskrsnuća.

Cavil kasnije preuzima dužnost jednog od sajlonskih vođa, i upravo on "pakira" Broj Tri nakon što je ona postala opsjednuta pronalaskom Posljednjih Pet. Kasnije je daje "otpakirati" nakon što eskalira građanski rat među Sajloncima, gdje na njegovu stranu modeli Broj Četiri i Broj Pet. Cavil na svoju stranu uspije dobiti Sharon "Boomer" Valeri sa kojom počinje ljubavnu vezu, te nastoji oteti Heru Agathon smatrajući da upravo ona, nakon uništenja Broda uskrsnuća, predstavlja jedinu nadu za produžetak sajlonske vrste.

Na samom kraju serije, nakon što kolonijalne snage i pobunjeni Sajlonci unište sajlonsku "Koloniju", Cavil vrši samounistvo hicem u glavu.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]