Brighton

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Brajton (engl. Brighton,O ovom zvuku izgovor) se nalazi na južnoj obali Engleske, i zajedno sa bliskim gradom susedom Hove čini grad Brajton i Hove. Brajton je jedan od najvećih i najznačajnijih gradova Velike Britanije i omiljeno englesko letovalište.

Od 1823. godine kada je u Brajtonu sagrađen Kraljevski paviljon – letnjikovac, počinje razvoj grada. Porast broja stanovnika počinje od 1841. godine kada stiže železnica. Brajton od tada ima stalni rast stanovništva koji dostiže vrhunac sa 1961. godine sa preko 160,000 stanovnika. Brajton je veoma popularno turističko mesto, sa posetom oko 8 miliona turista svake godine. Sa svojim hotelima, restoranima, radnjama i sadržajem za zabavu privlači veliki broj ljudi. Brajton i Hove je takođe i obrazovni centar sa dva univerziteta i 22 škole engleskog jezika. Mladi iz celog sveta dolaze na učenje i usavršavanje engleskog jezika.

Plaže[uredi - уреди | uredi izvor]

Plaže predstavlja glavnu atrakciju sa raznovrsnim pabovima, barovima, restoranima, noćnim klubovima i raznovrsnom zabavom pre svega između dva mola. Pošto se Brajton se nalazi na manje od sat vremena vozom od Londona postao je veoma popularna destinacija za stanovnike glavnog grada. U istočnom delu obale nalazi se jedna od najvećih marina u Evropi.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]