Brian Keith

Izvor: Wikipedia

Brian Keith

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

u foršpanu za film 5 Against the House (1955)

Lični podaci
Ime po rođenju Robert Alba Keith
Nadimak, umjetničko ili drugo ime Robert Keith, Jr.
Rođenje 14. novembar 1921. (1921-11-14)
Bayonne, New Jersey, U.S.
Smrt 24. jun 1997. (dob: 75)
Malibu, California, U.S.
Bračni drug(ovi) Frances Helm (1948-1954)
Judy Landon(1954-1969)
Victoria Young(1970-1997)
Profesionalna karijera
Zanimanje glumac

Brian Keith (14. novembar 1921 – 24. jun 1997) je SAD|američki kazališni, filmski i TV-glumac poznat po dugoj karijeri u kojoj je tumačio raznovrsne uloge, od kojih se ističu one u Disneyevom filmu The Parent Trap, The Russians Are Coming, the Russians Are Coming i The Wind and the Lion. Vrhunac popularnosti je stekao na televiziji ulogama Billa Davisa u sitkomu Family Affair te kao strogi sudac u Hardcastle and McCormick.

Rodio se kao sin glumca Roberta Keitha i Helene Shipman. U djetinjstvu je došao u Hollywood gdje se glumom počeo baviti kao dijete. U drugom svjetskom ratu se pridružio američkim marincima i služio kao mitraljezac u avionu.

Keith je bio jedan od rijetkih holivudskih glumaca svog doba koji je tečno govorio ruski jezik, pa je zbog toga u nekoliko filmova i serija dobio uloge sovjetskih funkcionara.

Brian Keith je izvršio samoubistvo hicem iz pištolja nakon dugogodišnje borbe s rakom pluća i nedugo nakon samoubistva kćeri. Posljednji nastup mu je bio u filmu Rough Riders, koji mu je posthumno posvećen.

Opus[uredi - уреди]

Teatar[uredi - уреди]

Televizija[uredi - уреди]

Film[uredi - уреди]

Vanjske veze[uredi - уреди]