Borislav Stefanović

Izvor: Wikipedia
Borislav Stefanović
Borislav Stefanović
Biografija
Datum rođenja 1974.
Mesto rođenja Novi Sad (SFRJ)

Borislav Stefanović (Novi Sad, SFRJ, 1974) je bivši politički direktor u Ministrastvu spoljnih poslova Republike Srbije i Šef pregovaračkog tim za razgovore sa Prištinom.Trenutno poslanik Demokratske stranke u parlamentu Republike Srbije.

Rođen je u Novom Sadu, detinjstvo je proveo u naselju Liman. Završio je gimnaziju u Sremskim Karlovcima, nakon čega upisuje Pravni fakultet. Bio je član novosadskog pank-rok benda „Generacija bez budućnosti“, u kojem je svirao bas gitaru. Prvo zaposlenje mu je bilo kao advokatski pripravnik.

Posle petooktobarskih promena i smene Slobodana Miloševića prijavio se 2001. na javni konkurs u Ministarstvo inostranih poslova SR Jugoslavije. Godine 2003. Ministarstvo inostranih poslova ga je poslalo na rad u ambasadu Državne zajednice Srbije i Crne Gore u Vašingtonu u kojoj je ambasador tada bio Ivan Vujačić. Stefanovićev posao je bio lobiranje u američkom kongresu, gde je uspešno stvorio temelje srpskog kokusa na Kapitol hilu. Zbog uspešnog rada, unapređen je na mesto zamenika ambasadora. Maja 2007. za ministara spoljnih poslova Srbije bio je izabran Vuk Jeremić koji ga je pozvao u Beograd i postavio za šefa svog kabineta, kao i političkog direktora u svom ministarstvu.

Vanjske veze[uredi - уреди]