Bojevoj kinosbornik № 7

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Боевой киносборник № 7
Režija Sergej Jutkevič
Leonid Aljcev
A. Gendeljštejn
Klimentij Minc
Rafail Pereljštejn
Aleksandar Rou
Scenario Nikolaj Jerdman, D. Erjomin, Iosif Manjevič, Klimentij Minc, Jevgenij Pomeščikov, Nikolaj Rožkov, Aleksej Sazonov, Mihail Vituhnovski, Mihail Voljpin
Uloge Aleksandra Danilova
Nikolaj Krjučkov
Vladimir Uraljski
Anastasija Zueva
Fotografija Grajr Grabijan, Žozef Martov
Datum(i) premijere
5. decembar 1941 (1941-12-05)
Trajanje 70 min.
Zemlja  SSSR
Jezik ruski
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

Bojevoj kinosbornik № 6 Bojevoj kinosbornik № 8

Borbena kinozbirka br. 7 (rus. Боевой киносборник № 7) je sovjetski crno-bijeli ratni film snimljen 1941. godine, koji predstavlja sedmi dio istoimenog ciklusa propagandnih filmova napravljenih u prve dvije godine rata sa nacističkom Njemačkom.

Po strukturi je omnibus, koji se sastoji od šest segmenta. U njima se, sa većom ili manjom dozom humora, pokazuje kako kukavičluk njemačkih vojnika, tako i aktivnosti pokreta otpora u okupiranoj Evropi. U jednom od segmenta (Istinski patriot) se kao lik pojavljuje Švejk, protagonist znamenitog romana Jaroslava Hašeka, koga tumači Vladimir Kancelj. Isti je lik dvije godine kasnije iskorišten za cjelovečernji film pod naslovom Nove pustolovine Švejka gdje je Kancelj ponovio istu ulogu.

Film je sniman u moskovskim studijima Sojuzdjetfiljma u kritičnim trenucima bitke za Moskvu, a u kino-dvorane je pušten upravo na dan početka velike sovjetske kontraofanzive koja je predstavljala njenu prekretnicu.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]


Serija filmova Bojevoj kinosbornik
1941: 1234567 | 1942: 8910111213