Bojevoj kinosbornik № 4

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Боевой киносборник № 4

fotografija sa snimanja filma; u donjem redu: glumica Marija Gavrliko, pilot Viktor Talalihin, glumice Ljubov Orlova i Elizaveta Kuzjurina
Režija Grigorij Aleksandrov
Vasilij Pronjin
Jefim Aron
Scenario Jevgenij Pomješčikov, Nikolaj Rožkov, Genadij Fiš, Konstantin Isajev
Uloge Ljubov Orlova
Fotografija Boris Petrov
Aleksandar Šelenkov
Aleksandar Galjperin
Studio Sojuzdjetfiljm
Datum(i) premijere
9. septembar 1941 (1941-09-09)
Trajanje 70 min.
Zemlja  Sovjetski Savez
Jezik engleski
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

Bojevoj kinosbornik № 3 Bojevoj kinosbornik № 5

Borbena kinozbirka br. 4 (rus. Боевой киносборник № 4) je sovjetski crno-bijeli ratni film snimljen 1941. godine, koji predstavlja četvrti dio istoimenog ciklusa propagandnih filmova napravljenih u prve dvije godine rata sa nacističkom Njemačkom.

Po strukturi je omnibus, koji se sastoji od dva igrana i jednog dokumentarnog segmenta. Prvi igrani segment, pod naslovom Patriotka, prikazuje kao seljanka na kolhozu uspije prevariti njemačke padobrance koji su iskočili iza linije sovjetskog fronta i pokušavaju od njega napraviti aerodrom na kome bi došla pojačanja. Drugi segment rekonsturira podvig crvenoarmejaca na fronti o kome je saopćio Sovinformbiro. Dokumentarni segment, pod naslovom Britanska flota (rus. Британский флот), je preuzet iz britanskih filmskih žurnala, odnosno prikazuje aktivnosti savezničke britanske mornarice. U filmu se pojavljuje Ljubov Orlova, ponavljajući ulogu poštarice Dine Petrove iz popularnog predratnog mjuzikla Volga-Volga.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]


Serija filmova Bojevoj kinosbornik
1941: 1234567 | 1942: 8910111213