Bob Caruthers

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Bob Caruthers na bejzbol karti Goodwin & Company iz 1888. godine (N162).

Robert Lee Caruthers (Memphis, 5.1. 1864 - Peoria, Illinois, 5.8. 1911,), poznat po nadimkom "Parisian Bob," bio je američki profesionalni igrač bejzbola koji je kao pitcher i right fielder u 19. vijeku igrao za St. Louis Browns i Brooklyn Bridegrooms.

Karijeru je započeo u Brownsima, a sljedeće godine je pomogao svom klubu da dobije svoje prvo prvenstvo u ligi American Association. Sljedeće godine je spor sa upravom kluba oko plaće vodio iz Pariza, zbog čega je stekao nadimak Parisian. Vrativši se u klub, ostvario je novu pobjedu. Godine 1887. je klubu donio još jednu titulu, usprkos toga što je bolovao od malarije.

Međutim, nakon te izvrsne sezone, klub je izgubio nekoliko post-sezonskih utakmica, što su navijači, ali i uprava pripisali prevelikoj sklonosti igrača rekreativnim aktivnostima. Caruthers, poznat po ljubavi prema biljaru i pokeru, je zato prodan od strane vlasnika Chrisa von der Ahea Bridgeroomsima.

Caruthers je nastavio s dobrim igrama, te zajedno s klubom prešao u National League. Brooklynu je 1890. godine omogućio da osvoji titulu. Godine 1892. se vratio u Browns, a od 1893. bio i njihov menadžer. Tada je završio karijeru u MLB, i nakon par igara u nižim ligama napustio igračku karijeru.

Kasnije je služio kao sudac u novosnonovaj American League.

Za vrijeme igračke karijere Caruthers je imao 298 potpunih igara, 24 shutouta, i 2.83 ERA. Kao udarač je imao prosjek .282, 29 home runova i 259 RBI.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Prethodi:
George Gore
Menadžer St. Louis Brownsa
1892
Slijedi:
Bill Watkins