Boćarski klub Vid

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Bocarski-klub-Vid--Beli-Manastir.jpg

Boćarski klub "Vid" (skraćeni naziv: B.K. "Vid") iz Belog Manastira, jedini baranjski boćarski klub, osnovan je 8. IX. 2004. godine na inicijativu Bariše Borasa, predsjednika i voditelja kluba, a upisan je u službeni Registar udruga Republike Hrvatske 1. XI. 2004. godine sa sjedištem na adresi Trg slobode 23. Ime je dobio po naselju Vid kod Metkovića u dolini Neretve odakle se 80-ih godina 20. stoljeća Boras preselio u Beli Manastir.

Sportske aktivnosti[uredi - уреди | uredi izvor]

Klub se do 2011. godine takmičio u Četvrtoj međužupanijskoj ligi, a od 2011. u Trećoj ligi Osječko-baranjske županije.

Redovito učestvuje na Olimpijadi starih sportova u Brođancima, a jedan od značajnijih uspjeha ostvaren je 2009. godine kad je u kupu pobijedio trećeligaša Boćarski klub "Čepin" iz Čepina.

Ima 21 registriranog igrača (2010. godine), koji treniraju dva puta tjedno. Dok u Belom Manastiru nije bilo boćarskog terena, BK "Vid" je svoje suparnike ugošćavao na boćarskom igralištu u Čemincu, a kasnije su na parkiralištu "Langova bara" u belomanastirskoj Betonskoj ulici izgrađene četiri staze za boćanje.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  • M(arijan) Belčić: "BK Vid još uvijek jedini baranjski predstavnik", Baranjski dom, I, 13, 22 - Beli Manastir, 28-30. IV. 2006.
  • Informacije dobivene od Bariše Borasa.
  • Službena web-stranica