Bertrand Cantat

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Bertrand Cantat
Rođenje5 mart 1964
Pau

Bertrand Cantat (5. mart 1964 - ) je francuski rock muzičar, poznat kao bivši frontmen benda Noir Desir, ali i po tome što je nekoliko godina proveo u zatvoru zbog toga što je 2003. prouzročio nasilnu smrt svoje partnerice, poznate glumice Marie Trintignant.

Cantat se rodio u gradu Pau kao sin mornaričkog oficira. Njegova porodica se često selila, te je kao adolescent sa njom stigao u Bordeaux. U tamošnjoj gimnaziji se upoznao i sprijateljio sa Denisom Bartheom, Sergeom Teyssot-Gayom i Frédéric Vidalencom sa kojima če osnovati Noir Desir. Grupa je sa vremenom stekla izuzetnu popularnost; na njenom vrhuncu 1990-ih Cantata su često uspoređivali sa Jimom Morrisonom.

Cantat se 1997. oženio za umjetničku direktoricu Krisztinu Rády, sa kojom će dobiti dvoje djece - Mila (1998 -) i Alice (2003 -).

Godine 2003. je Trintingant započeo ljubavnu vezu sa Trintingant, koja je, kao i on, bila u braku. Ona je njegov bend pratila na turneji po Litvi. 26. jula je Trintignant pronađena u hotelskoj sobi u Vilniusu u nesvjesnom stanju; ljekari su ustanovili teške ozljede od kojih je umrla nekoliko dana kasnije. Cantat je optužen za ubistvo, a na suđenju je tvrdio da je došlo do svađe kada je na njenom mobitelu vidio poruke od strane drugog muškarca, te ju je u napadu ljubomore nekoliko puta ošamario. Sud u Vilniusu ga je 29. marta 2004. proglasio krivim za ubistvo i osudio na 8 godina zatvora; Cantatu je dozvoljeno da kaznu odsluži u Francuskoj, gdje je 2007. godine kasnije prijevremeno pušten zbog dobrog vladanja. Njegovo je puštanje izazvalo bijes među francuskim feminističkim krugovima.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]