Barbara Izgarević

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Barbara Izgarević (NIkšić, Crna Gora, 18.09.1994.) je srpska futsal igračica. Nastupa za ženski malonogometni klub Meteora Futsal iz Zagreba, Hrvatska sa kojim se takmiči u Prvoj malonogometnoj futsal ligi za žene. Članica je ženske futsal reprezentacije Srbije i univerzitetskе reprezentaciju Beograda. Prvi je ženski futsal trener u Srbiji sa nacionalnom licencom od 2015. godine.

Sportska karijera[uredi | uredi kod]

Počela je da trenira fudbal 2004. godine u ŽFK Bandiniju, da bi potom nastupala za ŽFK LASK iz Lazarevca, ŽFK Sloga i ŽFK Požarevac gde je 2016. godine završila svoju fudbalsku karijeru.

Upisivanjem osnovnih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 2012. godine počinje aktivno pored fudbala da igra i futsal. Sa Marijom Armuš začetnica je ženskog futsala u Srbiji, i najzaslužnije za osnivanje reprezentacije i njen odlazak na Evropsku univerzijadu, kada je trener i selektor bio Dušan Matić. Nastupala je za univerzitetsku reprezentaciju Beograda. Prvi nastup ženska futsal Univerzitetska reprezentacija zabeležila je 2016. godine kada Beogradski Univerzitet osvaja državno prvenstvo i plasira se na Evropsku univerzijadu gde zauzima 8. mesto.

Sezonu 2017/18, 2018/19 i 2019/20 je nastupala za zagrebački malonogometni klub Meteora Futsal sa kojim je ujedno napravila prvi ženski inostrani futsal transfer. U isto vreme sa njom su trasfer napravile i Marija Armuš i Jovana Jevremović. Na turnirima igra za trofejnu i prestižnu ekipu SIND.

Od osnivanja ženske futsal A reprezentacije je na raspolaganju selektora Dejana Majesa.[1] Nastupala je i na prvom UEFA Evropskom futsal prvenstvu 2018. godine, gde je dala prvi gol za Srbiju na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nastupala je za reprezentaciju kada je osvojila Kup četiri nacije u konkurenciji reprezentacija Slovenije, Slovačke i Češke.

Reference[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]