Barbara Anderson (glumica)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Barbara Anderson
Barbara Anderson 1969. godine
Rođenje27. 11. 1945
Brooklyn
DržavljanstvoSjedinjene Američke Države
Zanimanjefilmski glumac, televizijski glumac, glumac
Suprug/aDon Burnett

Barbara Anderson (Brooklyn, 27.11. 1945. -) je američka glumica poznata po tome što je tumačila lik policijske detektivke Eve Whitfield u TV-seriji Ironside kao i tajnu agenticu Mimi Davis za vrijeme posljednje sezone TV-serije Mission: Impossible.

Miss Anderson je odrasla u Brooklynu, ali se kao tinejdžerka preselila u Tennessee. Tamo se počela natjecati na izborima ljepote, te je postala Miss Memphis, a kasnije postala i jedna od finalistica u izboru za Miss Tennessee.

Nakon toga se preselila u Hollywood, gdje joj je prvi zapaženi nastup bio u epizodi originalnih Zvjezdanih staza pod naslovom The Conscience of the King, gdje je tumačila zavodnicu Lenore Karidian. Već sljedeće godine Anderson je postala stalni član glumačke ekipe Ironsidea, a za tu ulogu 1968. godine dobila i nagradu Emmy. Seriju je godine 1971. napustila nakon udaje za glumca Dona Burnetta. Nakon toga se uglavnom pojavljivala u sporednim i gostujućim ulogama na televiziji, a 1980-ih je radila i kao kostimograf na B-filmovima. Posljednji nastup joj je bio 1993. godine u TV-filmu Return of Ironside gdje je ponovila ulogu Eve Whitfield.

Djelomična filmografija[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]