Baldwin Spencer

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Winston Baldwin Spencer
Baldwin Spencer


Na dužnosti
Dužnost preuzeo 
24. mart 2004.
Monarh Elizabeta II
Guverner generalni James Carlisle
Louise Lake-Tack
Prethodnik Lester Bird

Rođen/a 8. 10. 1948. (1948-10-08) (dob: 75)
Politička stranka UPP
Suprug/a Jacklyn Spencer
Za antropologa v. Walter Baldwin Spencer

Winston Baldwin Spencer (8. oktobar 1948 -) je antigvansko-barbudanski političar koji se trenutno nalazi na mjestu premijera. Na vlast je došao godine 2004. kada je njegova Ujedinjena progresivna partija (UPP) nakon dužeg perioda u opoziciji pobijedila na parlamentarnim izborima. Od 2005. vrši i dužnost ministra vanjskih poslova.

Spencer se politikom počeo baviti kao član radikalno lijevog sindikata AWU, suprotstavljenog sindikatu ATLU i vladi premijera Vere Birda. Godine 1989. je prvi put izabran u parlament. Godine 1992. je od nekoliko opozicijskih stranaka stvorio Ujedinjenu progresivnu partiju te stao na njeno čelo. Godine 1999. je nakon kontroverznih parlamentarnih izbora vodio štrajk glađu, tvrdeći da su oni bili namješteni u korist vladajuće Antigvanske laburističke partije. Pet godina kasnije UPP je uvjerljivo pobijedila na izborima, i Spencer je postao premijer.

Spencer je oženjen i ima dvoje djece. Osim politikom se bavi i vjerskim pitanjima, te ima titulu Glavnog predvodnika Adventističke crkve za Sjevernu hemisferu.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Političke funkcije
Prethodi:
Lester Bird
Premijer Antigve i Barbude
2004-trenutno
Trenutno na položaju