Back to the Beach

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Back to the Beach
RežijaLyndall Hobbs
ProducentFrank Mancuso, Jr.
ScenarioPeter Krikes
Steve Meerson
Christopher Thompson
sinopsis: James Komack
Bruce Kirschbaum
Bill L. Norton
Uloge
MuzikaSteve Dorff
FotografijaBruce Surtees
MontažaDavid Finfer
DistribucijaParamount Pictures
Datum(i) premijere
7. 8. 1987 (1987-08-07)
Trajanje92 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Bruto prihod13,110.903 $[1]

Back to the Beach (sh. Ponovno na plažu) je američka filmska komedija snimljena 1987. godine u režiji Lyndalla Hobbsa. Predstavlja nostalgičnu parodiju tzv. beach party filmova 1960-ih čije su glavne zvijezde bile Frankie Avalon i Annette Funicello, koji se pojavljuju u glavnim ulogama. Avalon tumači ulogu sredovječnog poslovnog čovjeka u Ohiou koji je kao mladić bio legendarni kalifornijski surfer. Radnja prikazuje kako se zajedno sa suprugom, koju tumači Funicello, vraća u Kaliforniju kako bi spasio plažu od zlikovaca, odnosno spriječio kćer (koju tumači Lori Laughlin) da završi sa pankerom (koga glumi Tommy Hinkley).

Back to the Beach je nastao po ideji samog Avalona, koji je za projekt uspio pribaviti studio Paramount Pictures, pa je tako osiguran nastup niza tadašnjih zvijezda i celebrityja kao O. J. Simpson i Pee-wee Herman. Sa druge strane, pisanje scenarija je bilo kaotično, i samo na honorare scenaristima je otišlo 2 miliona US$ budžeta; režija je povjerena relativno neiskusnom Lyndallu Hobbsu koji je prije toga radio samo video spotove. Usprkos svega, Back to the Beach je uspio dobiti simpatije publike.

Za Funicello je Back to the Beach predstavljao posljednji film u glavnoj ulozi, s obzirom da je već na snimanju počela patiti od zdravstvenih problema, za koje će se kasnije ispostaviti da su posljedica multiple skleroze.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]