BBC Cymru Wales

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
BBC Cymru Wales
BBC Cymru Wales.png
DržavaUjedinjeno Kraljevstvo
VlasnikBBC
Važni ljudiRhodri Talfan Davies (direktor)
Početak
emitovanja
9. veljače 1964.
VebsajtBBC Wales (en)
BBC Cymru (vel)

BBC Cymru Wales (spajanje en. BBC Wales i vel. BBC Cymru) je ogranak BBC-ja za Wales. Osnovan 1964. godine, BBC Wales ima sjedište u Caerdyddu, i izravno zapošljava oko 1.200 ljudi za snimanje velikog raspona programa za televiziju, radio i onlajn usluge i na engleskom i na velškom jeziku.[1]

Usluge[uredi - уреди | uredi kôd]

Televizija[uredi - уреди | uredi kôd]

BBC Cymru Wales je odgovoran za dva televizijska kanala - BBC One Wales i BBC Two Wales. Na ova dva kanala prikazuju se raznoliki programi na engleskom, uključujući i poznatu emisiju vijesti BBC Wales Today, koja emituje nekoliko biltena tokom dana uz glavni večernji program.

Radio[uredi - уреди | uredi kôd]

BBC Cymru Wales takođe upravlja sa dvije radio stanice koje pokrivaju cijelu zemlju. BBC Radio Wales je mreža na engleskom jeziku, koja emituje različite lokalne programe približno 20 sati dnevno, a uživo prenosi BBC World Service kad se stanica ne emituje. BBC Radio Cymru je mreža na velškom jeziku, koja također emituje svoje programe oko 20 sati dnevno, a uživo prenosi BBC Radio 5 tokom noći.

Online i interaktivno[uredi - уреди | uredi kôd]

BBC Cymru Wales održava svoje dvije male mrežne stranice na BBC Online, a i snabdijeva druge oblasti BBC Online vijestima. Pored toga, vijesti se obezbjeđuju i za interaktivni servis BBC Red Button.

BBC-jev Nacionalni orkestar Walesa[uredi - уреди | uredi kôd]

BBC Cymru Wales zapošljava orkestar na puno radno vrijeme, BBC-jev Nacionalni orkestar Walesa, koji održava koncerte u Caerdyddu, Abertaweu i drugim krajevima Walesa. Većina koncerata orkestra je snimljena za puštanje na BBC Radio 3, BBC Radio Wales i BBC Radio Cymru.

Povijest[uredi - уреди | uredi kôd]

Prvo emitovanje u Walesu bilo je 13. februara 1923. godine[2] sa radio stanice 5WA, koja je kasnije postala dio BBC-jevog regionalnog programa, a 1939. godine BBC Home Servicea. Tokom ovog vremena, područje se opsluživalo iz raznih sjedišta u Walesu. Tokom Drugog svjetskog rata, regionalne usluge su sve obustavljene i emitovale su se preko Home Servicea iz Londona, mada je ponešto velškog sadržaja bilo uključeno.[2] BBC-jev odjel u Bangoru bio je domaćin odjeljenju BBC Variety tokom rata, iako ova činjenica nikad zvanično nije objavljena.

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]