Anita, no te rajes

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Anita, no te rajes
ScenarioValentina Parraga (Original)
RežijaDanny Gavidia
NastupajuIvonne Montero
Jorge Enrique Abello
Natalia Streignard
Elluz Peraza
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda139
Produkcija
Producent(i)David Posada
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Originalno prikazivanje13. 9. 2004. – 4. 4. 2005.

Anita, no te rajes (doslovno: "Anita, ne predaj se") je američka telenovela produkcijske kuće Telemundo, snimana tokom 2004. i 2005. godine.

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Anita Gerero je lepa i mlada meksikanka koja se ilegalno doselila u Los Anheles u potrazi za svojom tetkom Konsuelo, kako bi ispunila poslednju želju žene koja ju je odgajila. Ono što ona ne zna je da je Konsuelo Gerero njena prava majka, žena koja je se odrekla još pre nego što ju je rodila zbog činjenice da je ona nastala kao plod bolnog silovanja. Konsuelo se sada skriva preko lažnog imena i udata je za bogatog arhitektu irskog porekla. Uprkos svemu Anita se ne predaje i ide kroz život sa srcem u rukama. Simpatična je i uvek nasmejana devojka, nepromišljena, prebrzo iznosi svoje mišljenje, priča više nego što bi trebalo, no to uvidi tek u trenutku kada je sateraju emocije. Lako padne u plač, no još lakše povrati osmeh na lice..

Anita dolazi u Majami i tu upoznaje veliku ljubav, Luis Eduarda Kontrerasa, uspešnog inženjera koji se zaljubljuje u nju bez obzira što je oženjen sa manekenkom Arianom Dupond. Iskreno, njegov brak sa Arianom je propast, i to ga čini previše isfrustriranim. Sa svoje strane, Ariana je proračunata i bezosećajna, ne želi biti verna svome mužu i vara ga sa najboljim prijateljem Ramirom Albornozom. Eduardo je spreman na razvod, ali ona mu ne želi dozvoliti nov život sa Anitom. No njeni planovi bi ubrzo mogli pasti u vodu ukoliko se sazna da je trudna i da je dete koje nosi ustvari Ramirovo. Ariana očajno traga za izlaskom iz te situacije, te izaziva abortuz za koji optužuje Anitu. Eduardo poveruje u navodnu Anitinu okrutnost te je prijavi policiji.

U svom begu, Anita se sudara sa automobilom kojim upravlja njena majka. Konsuelo, svesna činjenica da sudbina jednostavno insistira da je spoji sa svojom ćerkom, odlučuje da joj pomogne bez otkrivanja šta joj je ona ustvari. Vremenom otkriva da je njena ćerka ustvari jedno divno biće, ali ne dolazi do načina kojim bi joj mogla saopštiti istinu o vezi koja ih povezuje. U međuvremenu, Anita biva uhapšena i odvedena do suda. U zatvoru otkriva pravu istinu o svom poreklu i počinje da oseća mržnju prema svima koji su joj naneli zlo, uključujući i svoju majku. Nakon nekog vremena, Anita se oslobađa krivice zahvaljujući svom advokatu Huliju Sesaru Alzkaraji. Takođe to je i Konsuelina, kao i Luis Eduardova zasluga, koji se saznajući posvetio kako bi ispravio nepradvu koju joj je naneo.

Ariana počinje novu igru. Sada preti da će ubiti Anitu, no Luis Eduardo to uspeva da reši rizikujući sopstveni život. Anita mu oprašta i miri se sa životom dok Ariana umire od anoreksije. Na proslavi njihovog venčanja ispunjena je srećom i uviđa da je pravo vreme za oproštaje, radosti i zahvalnost Bogu što ju je izveo na pravi put i naučio da se ni u životu ni u ljubavi nikad ne treba predati.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumci Likovi
Ivone Montero Anita Gerero
Horhe Enrike Abeljo Luis Eduardo Kontreras
Natalija Strejgnard Ariana Dupont Aristizabal
Marselo Sazan David Aristizabal
Roberto Mol Abelardo Rejes
Isabel Moreno Kaćita Moret
Janete Lehr Karlota Aristizabal de Dupont
Žovan Ramos Ramiro Albornoz
Marta Pisanes Amanda Aristizabal
Eduardo Serano Emilijano Kontreras
Eljuz Peraza Konsuelo Gerero/Grasijela O Donel
Kristijan Tapan Francisko
Rodolfo Himenez Pablo Rios
Gabriel Parisi Bili O Donel
Aleksa Kuve Dulse Marija Kontreras
Milie Ruperto Ambar Baros
Andrea Loreto Anđi Baros
Dabas Malaver Memo Valiente
Jadira Santana Mersedes
Laura Termini Magi O Donel
Rosalinda Rodrigez Ćajo Gerero
Jana Martinez Nati Izkjerdo
Gabriel Travesari Detektiv Maldonado
Mičele Manterola Lusesita
Jahkin Santaluka Ćućo
Kenija Gazkon Gvadalupe Izkjerdo
Ruben Kamelo Roke Izkjerdo
Horhe Alberti Fresa
Daniel Fabius Tom O Donel
Rebeka Montoja Konsuelo Gerero (u mlađim danima)
Liz Galjardo Ćajo Gerero (u mlađim danima)

Vanjske veze[uredi | uredi kod]