Ana Brenda Contreras

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Ana Brenda Contreras
glumica, pjevačica, voditeljica
Biografske informacije
Rođenje Ana Brenda Contreras Perez
24. decembar 1986. (1986-12-24) (dob: 29)
Mc Allen, Teksas
Profesionalne informacije
Zanimanje glumica, pjevačica, voditeljica
Opis
Djelatni period 2003. - sada
Znamenite uloge
Aurora u "Teresa"
Ana Paula u La que no podía amar
Maricruz u "Corazon indomable"

Ana Brenda Contreras Perez (Mc Allen, Teksas, 24. 12. 1986) poznatija kao Ana Brenda Contreras ili samo Ana Brenda meksička je glumica, pjevačica i voditeljica. Tokom karijere Contrerasova je dobila razna priznanja zbog svojih glumačkih dostignuća, među kojima jedna nagrada Diosas de Plata, jedna časopisa People en Espanol te dvije dodjele Premios Juventud. Iako je karijeru počela 2003. pjevajući sa grupom "T'detila" nastaloj iz rijalitija "Pop Stars" kao oficijalni debi pripisuje joj se manja uloga u telenoveli Barrera de Amor iz 2005. Njena prva protagonistička uloga je ona iz 2008. u telenoveli Juro que te amo. Od tada bila je protagonistica uspješnih ostvarenja poput La que no podía amar i Corazon Indomable iz 2011. i 2013 godine.

Rani život i počeci[uredi - уреди | uredi izvor]

Ana Brenda Contreras Perez rođena je u McAllen, Teksasu, a zajedno sa mlađim bratom, odrastala je na kulturnoj razmeđi između rodnog mjesta i Tamaulipasa, mjesta iz kojeg su njeni roditelji. Sa 15. godina emigrirala je sa roditeljima u Meksiko Siti kako bi 2003. godine prisustvovala kastingu za muzički rijaliti šou "Popstars" produkcijske kuće Televisa. Iz naticanja je izašla kao pobjednica i zajedno sa jos četiri djevojke oformila grupu "T'detila", snimila jedan album, da bi se grupa ubrzo nakon toga raspala. Danas su iz pomenute grupe najpopularnije članice upravo Ana Brenda i Maria Leon, sada pjevačica grupe "Playa Limbo". Zahvaljujući uspjehu koji je s grupom postigla, Ana Brenda je upisala Televisinu Dramsku Akademiju te je završila u generaciji kada i Maite Perroni i Angelique Boyer danas takodje protagonističke zvijezde produkcijske kuće.

Karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

Iako je karijeru počela 2003 godine, pjevajući u muzičkoj grupi "T'detila" nastaloj iz Televisine reality emisije PopStars, kao oficijalni debi pripisuje joj se manja uloga "Juane" u telenoveli iz 2005 godine, Barrera de Amor producenta Ernesta Alonsa.

2006. je manjim ulogama "Nore" i "Sonie" učestvovala u telenoveli Duelo de pasiones producenta Juana Osorio, te mjuziklu Vaselina inače meksičkoj verziji poznatog film mjuzikla "Brilijantin".

2007 godine je zamjenjujuci Niurku Marcos usla u reality emisiji "Los Cinco Magnificos" iz cijeg je naticanja izbacena već sljedeću sedmicu.

Tokom 2008-2009 godine protagonizirala je ulogom "Violete" i kraj Josea Rona kao partnera svoju prvu telenovelu u Televisi, Juro que te amo, producentice MaPat. Zbog serije učestvovala je i u spotu za istoimenu naslovnu numeru pomenute telenovele pjevača Davida Bisbala. Te godine debitovala je kao protagonistica u pozorištu, mjuzikl predstavom Aladino, el musical tumačeći "Jazmin", te je manjom ulogom "Bibi" i filmom Divina Confusion debitovala na filmu koji joj 2009. na dodjeli nagrada "Diosas de Plata" obezbijeđuje nagradu za Otkriće godine.

2009 godine producentica Carla Estrada joj je dala ulogu glavne negativke "Maure" u telenoveli Sortilegio. Osim debija kao negativke, 2009. je ulogama "Marise" i "Valentine" protagonizirala epizode Las Garrido, codiciosas i Diva televizijskih serijala Mujeres Asesinas 2 i Tiempo Final, te se pojavila manjom ulogom u filmu Cabeza de Buda.

2010. odlazi na kasting za glavnu ulogu telenovele Teresa producenta Josea Alberta Castra, međutim, na zahtjev samog producenta isprobava lik najbolje prijateljice glavne junakinje, tako da tokom 2010-2011 ko-protagonizira ulogom "Aurore" pomenutu telenovelu. Telenovela joj je obezbijedila evidentnu popularnost, te nakon nje prelazi u stalne protagonistice produkcijske kuće Televisa, osim toga što osvaja nominaciju kao Najbolja sporedna glumica dodjele nagrada časopisa "TVyNovelas" 2011 godine. Te godine manjom ulogom "Carol" igra u mjuzikl predstavi Timbiriche, el musical.

Tokom 2011-2012 zahvaljujući producentu Jose Albertu Castru protagonizira svoju drugu telenovelu, La que no podía amar u kojoj kraj Jorge Salinasa kao partnera tumači "Anu Paulu", a koja joj 2012. donosi nagrade Chica que me quita el sueno dodjele "Premios Juventud", Omiljeni televizijski par dodjele časopisa "People en Espanol", te nominacije za Najbolju glumicu dodjela časopisa "TVyNovelas" i "People en Espanol".

2013. godine ulogom "Maricruz" i kraj Daniela Arenasa kao partnera protagonizira svoju treću telenovelu Corazon Indomable producentice Nathalie Lartilleux. Pomenuta telenovela koja je postala pravi hit, obarajući rekorde gledanosti u Meksiku i Brazilu, između ostalih, donijela joj je međunarodnu slavu te joj obezbijedila nominacije kao Najbolja glumica na dodjelama časopisa "People en Espanol" 2013 i "TVyNovelas" 2014, te nominaciju Chica que me quita el sueno dodjele "Premios Juventud" 2014 godine. Osim pomenutih, 2013. je osvojila nominaciju Omiljeni par dodjele časopisa "People En Espanol", te nominacije 2014. kao Najljepsa glumica, Omiljeni par, Omiljeni šamar posebne sekcije dodjele časopisa "TVyNovelas" zvane "Favoritos de Publico" gdje publika ima presudnu rijec.

2014. manjom ulogom "Mariane" glumi u filmu Volando Bajo, te se vraća pozorištu, manjom ulogom udate zene u predstavi Honeymoon Suite.

2015. protagonizira svoju četvrtu i prvu telenovelu u udarnom terminu Televise, Lo imperdonable u kojoj kraj Ivana Sancheza tumači "Veronicu". Te godine protagonizira u pozorištu, ulogom "Daniele" mjuzikl Mentiras, el musical, te ulogom "Esmeralde" protagonizira predstavu Miseria Esmeralda, u kojoj se ostvaruje i kao producentica zajedno sa koleginicom glumicom i dobrom prijateljicom Zuriom Vegom. 2015. se pojavila i u spotovima Por siempre te amare i Como pagarte pjevača Sandovala i Carlosa Rivere.

Privatni život i modne kampanje[uredi - уреди | uredi izvor]

Contrerasova je bila u skoro tri godine u vezi sa meksičkim glumcem Alexisom Ayalom sa kojim je prekinula 2008 godine. Nakon te veze, kratko ljubovala je sa pjevačem grupe "REIK", Juliom Ramirezom, dok se sa toreadorom Alejandrom Amayom vjenčala 2013. u Las Vegasu. Međutim, crkveno vjenćanje kao i vezu naprasno je prekinula ostavljajući novinarima mnoštvo materijala za nagađanje razloga, a neki od njih su: da joj je bivši dragi bio nevjeran, da je njegovi roditelji nisu prihvatili jer je glumica, te da je njen bivši homoseksualac, a da mu je ona služila kao paravan. Medjutim, njen dragi je malo poslije potpisivanja razvoda objavio da se ženi Barabarom Coppel i da ona čeka njegovo dijete. Od 2015. je u vezi sa glumcem Ivanom Sanchez, partnerom iz četvrte joj protagonističke uspješnice.

U toku svoje karijere učestvovala je, te bila zaštitno lice kuća poput Blackberry, Always, Dove, Beauti Control, Moda Club, Pantene i Viaja.

Iako je rodjena u MC Allenu, Teksasu Ana Brenda oduvijek je bila privržena rodnom mjestu svojih roditelja, zbog čega ju je 2014 godine guverner grada Rio Bravo iz Tamaulipasa Rogelio Villasenor Sanchez ju je imenovao ambasadoricom mjesta.

Filmografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Telenovele
Godina Projekat Uloga Bilješke
2005-2006 Barrera de Amor Juana "Juana" Sanchez TV debi
Specijalno učešće
2006 Duelo de Pasiones Claudia Specijalno učešće
2008-2009 Juro que te amo Violeta Madrigal Campero de Aldama Protagonista
140 epizoda
2009 Sortilegio Maura Albarran Antagonista
2010-2011 Teresa Aurora Alcazar Coronel de Sanchez Ko-protagonistica
Nominacija "TVyNovelas" kao Najbolja sporedna glumica
2011-2012 La que no podía amar Ana Paula Carmona Flores de Montero Protagonista
166 epizoda
Nagrada "People en Espanol" kao Najbolji televizijski par
Nagrada "Premios Juventud" kao Chica que me quita el sueno
Nominacija "People en Espanol" kao Najbolja glumica
Nominacija "TVyNovelas" kao Najbolja glumica
2013 Corazon indomable Guadalupe Olivares
Maricruz Olivares
Maria Alejandra Mendoza Olivares de Narvaez
Protagonista
162 epizode
Nagrada "Premios Juventud" kao Quiero vestir como ella
Nominacije "People en Espanol" kao Najbolja glumica i Najbolji televizijski par
Nominacija "Premios Juventud" kao Chica que me quita el sueno
Nominacija "TVyNovelas" kao Najbolja glumica
2015 Lo imperdonable Veronica Prado-Castelo
Veronica Martinez Castilla de San Telmo
Protagonista
122 epizode
Nominacija "Premios Juventud" kao Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita
Serijali
Godina Projekat Uloga Bilješke
2009 Tiempo Final Valentina Protagonista
U epizodi Diva
Mujeres Asesinas 2 Marcela Garrido Protagonista
U epizodi Las Garrido, codiciosas
2017 Blue Damon "Goyita" Protagonista
Filmovi
Godina Projekat Uloga Bilješke
2008 Divina Confusion Bibi Filmski debi
Sporedni lik
Nagrada "Diosas de Plata" kao Glumačko otkriće godine
2009 Cabeza de Buda Specijalno učešće
Sombra de Luna Isabel Kratkometražni film
Protagonista
2014 Volando Bajo Mariana Sporedni lik
Nominacija "Diosas de Plata" kao Najbolja sporedna glumica
2016 Tunel 19 Esperanza Protagonista
Post-produkcija
Pozoriste
Godina Projekat Uloga Bilješke
2006 Timbiriche, el musical Carol Debi u mjuziklima
Mjuzikl
Sporedni lik
2006-2007 Vaselina, el musical Sonia Mjuzikl
Sporedni lik
2008 Aladino, el musical Jasmin Mjuzikl
Protagonista
2014 Honeymoon Suite Specijalno učešće
2015-2016 Mentiras, el musical Daniela Mjuzikl
Protagonista
2015-2016 Miseria Esmeralda Esmeralda Debi u dramskom pozoristu
Producentica
Protagonista
2016-2017 El hombre de la Mancha Aldonza
Dulcinea
Protagonista
Pre-produkcija

Nagrade i nominacije[uredi - уреди | uredi izvor]

Godina Kategorija Nominovani rad Resultat Nagrada
2006 Glumačko otkriće godine Divina Confusion Osvojeno "Diosas de Plata"
2011 Najbolja sporedna glumica Teresa Nominacija "Premios TVyNovelas"
2012 Najbolja glumica La que no podía amar Nominacija
Najbolja glumica Nominacija "Premios People en Espanol"
Najbolji televizijski par Osvojeno
Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita Osvojeno "Premios Juventud"
2013 Najbolja glumica Corazon indomable Nominacija "Premios People en Espanol"
Televizijski par godine Nominacija
2014 Najbolja glumica Nominacija "Premios TVyNovelas"
Omiljena Glumica Nominacija "Favoritos de Publico"
Omiljeni televizijski par (sa Danielom Arenasom) Nominacija
Omiljeni samar (sa Elizabeth Alvarez) Nominacija
Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita Nominacija "Premios Juventud"
Želim se oblačiti kao ona Osvojeno
2015 Najbolja sporedna glumica Volando Bajo Nominacija "Diosas de plata"
2016 Chica que me quita el sueno/Mi protagonista favorita Lo imperdonable Nominacija "Premios Juventud"

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]