Alvin and the Chipmunks: The Road Chip

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Alvin and the Chipmunks: The Road Chip
Režija Walt Becker
Producent
Scenario
Uloge
Muzika Mark Mothersbaugh
Fotografija Peter Lyons Collister
Montaža Ryan Folsey
Distribucija 20th Century Fox
Datum(i) premijere 2015.
Trajanje 92 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet $90.000.000
Kronologija

Prethodi: Sl(ij)edi:

Alvin i vjeverice 3
Alvin and the Chipmunks: The Road Chip na Internet Movie Database

Alvin i vjeverice: Velika Alvintura (eng. Alvin and the Chipmunks: The Road Chip) je američka 2015 živa akcija / računarski animirana porodica komični film u režiji Walt Becker i scenariju Randi Maiem Singer i Adam Sztikiel. Četvrti i poslednji deo franšize uživo, u njemu glume Jason Lee, Toni Hale, Kimberli Villiams-Paislei, Josh Green i Bella Thorne, sa glasovima Justin Long, Matthev Grai Gubler, Jesse McCartnei, Kalei Cuoco (zamenjuje Ami Poehler), Anna Faris i Christina Applegate.

Film je objavio 20th Century Fox 18. decembra 2015. godine. Film je zaradio 234 miliona dolara širom sveta u odnosu na budžet od 90 miliona dolara i dobio je generalno negativne kritike kritičara.

Radnja[uredi - уреди | uredi kôd]

Četiri godine nakon događaja treći film, Alvin, Simon i Theodore, zajedno sa Chipettes - Brittani, Jeanette i Eleanor - postavljeni iznenađenje za rođendan za Dave-a koje takođe služi kao zabava za sreću i odlazak Chipettes-a, koji bi trebalo da budu gostujuće sudije u American Idol . Alvin poziva i angažuje mnoge ljude i poznate ličnosti na sramotu Simona pre nego što se Dave vrati kući nezadovoljno. Ipak, Dave pristaje da ih odvede na mini golf i upozna Samanthu, ženu sa kojom se zabavlja poslednjih nekoliko meseci. Dok su veverice poput Samante, njen sin Miles je nasilnik koji fizički zlostavlja trio. Kasnije, Veverice pronalaze verenički prsten u torbi koju je Dave doneo kući i veruju da će zaprositi Samanthu. Shvatajući sa užasom da bi Dave i Samantha stupili u brak, od Miles-a će postati polubrat, pokušavaju da ukradu prsten, ali nisu uspeli.

Dave mora proizvesti ploču za pop umetnicu Ashlei Grai u usponu u Miami i odlučuje da povede Samanthu sa sobom. Chipmunks i Miles ostaju zajedno, ali se slažu da se upute u Miami da sabotiraju navodni predlog. Veverice drogiraju tri veverice i oblače ih u odeću da bi prevarile svoju slabovide komšinicu gospođu Prajs, koja je zamoljena da ih čuva. Veverice putuju avionom, ali Theodore pušta majmuna, koji zatim pušta nekoliko životinja koje izazivaju hitno sletanje i dovode do besa beskrupuloznog vazduhoplovnog maršala Jamesa Suggsa, koji otkriva da se negoduje protiv Chipmunksa jer ga je njegova devojka ostavila za to što ih je u to vreme voleo, efikasno eliminišući njegov pokušaj da postane agent FBI-a. Kao osveta nad njima, stavljeni su na No Fli List.

Veverice nastupaju u baru, ali ovo prekida Suggs i izazivaju tuču u barovima kao diverziju. Uskaču u taksi koji sedi napolju. Nakon što vozač taksija sazna da mu ne mogu platiti, izbacuje četvorku iz kabine. Chipmunks i Miles počivaju na starom drvetu, a on otkriva da ga je otac napustio kada je imao pet godina, zbog čega su se četvorica povezala i videla se u različitim svetlima. Prikupljaju novac za autobus autobusom do Nev Orleans i pevaju „Uptovn Funk“ na paradi Mardi Gras, koja privlači pažnju Dave-a kada se emituje na televiziji uživo i omogućava da bi veverice izazvale da se Suggs, koji ih je sledio, napije mesečina.

Dave i Samantha se sastaju sa Milesom i Chipmunksom na Međunarodni aerodrom Louis Armstrong Nev Orleans i prizemljuju ih za ono što su uradili. Budući da su veverice sada na listi za ne leti, Dave mora da vozi dečake. Dave je veoma razočaran u njih. Kada stignu u Majami, Alvin otkriva da je ukrao prsten iz kontejnera i tako pokvario predlog. Međutim, Miles se povezao sa vevericama tokom njihovog putovanja i bio je uznemiren što slave zbog ovoga, misleći da jednostavno ne žele da ga imaju u blizini. Pređe ulicu sa slušalicama i umalo ga ne udari automobil, ali Veverice zamahnu Teodorom i gurnu Majlsa s puta, spasivši mu život. Pristaju da vrate prsten.

Tokom večere, Suggs sustiže veverice, ali oni ga zarobe u liftu. Miles i Chipmunks vraćaju prsten Daveu rekavši da prihvataju Samanthu i Milesa u porodicu, ali Dave otkriva da zasad nikada nije nameravao da je zaprosi, a prsten je pripadao njegovom prijatelju Barriju, koji je zaprosio njegovu devojku, Alice, kojoj se gadi pronalazak nane unutar posude, koju je Alvin tamo stavio kao zamenu za prsten. Dave je veoma razočaran u veverice, pa mu pokušavaju to nadoknaditi pevanjem nove pesme na zabavi povodom lansiranja uz pomoć Chipettes, Ashlei i Miles. Oni takođe vraćaju prsten Barri-u, koji ponovo pokušava njegov predlog Alice, i ovaj put, Alice prihvata. Oprostivši im (istovremeno se izvinjavajući što je preterao bez njegove muzičke politike), Dave se vraća u Los Angeles sa vevericama i zvanično ih usvaja za svoje sinove, ali postaje frustriran nakon što je otkrio da su veverice uništile sve u njihovoj kući. Kasnije Suggs pobeže iz lifta i odluči da se opusti pored bazena, samo da bi ga dvojica obezbeđenja izvela iz hotela.

Reference[uredi - уреди | uredi kôd]

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi kôd]