All These Things That I've Done

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Šablon:Extra musicsample
“All These Things That I've Done”
Singlica The Killers
iz albuma Hot Fuss
izdana 30.8. 2004.
Format CD
Snimljena 2004
Žanr Post-punk revival
Dužina 5:01
Izdavač Island, Lizard King
The Killers kronologija singlica
"Mr. Brightside"
(2004)
"All These Things That I've Done"
(2004)
"Smile Like You Mean It"
(2005)

"All These Things That I've Done" (u prevodu, Sve ove stvari koje sam uradio) je pesma grupe Kilers sa albuma Hot Fuss. Izdata je kao singl 2005. godine.

Značenje[uredi | uredi kod]

Pesma prikazuje borbu mlade osobe koja predstavlja efektivnu pozitivnu silu u društvu.

Od osećaja gde su se motivacije neke osobe pogrešno razumele ("I want to stand up / I want to let go / You know? You know? / No you don't, you don't") i teškoće ostvarivanja dobrih namera ("I want to shine on in the hearts of man / I want a meaning from the back of my broken hand,"), ova pesma se odnosi na kompromise koji se čine dok se pokušavaju izvršiti u najboljim namerama.

Kroz neprestane pozive za pomoć i molbe da je prosto postalo preteško ("I'm so much older than I can take,"), da je pomoć potrebna odmah ("don't you put me on the back burner") i da na kraju on možda nije dovoljno jak ("I've got soul, but I'm not a soldier"), pesma se završava očajnički, kao da su napravljeni kompromisi za kojima će kasnije žaliti ("Over and in / Last call for sin / While everyone's lost, the battle is won / with all these things that I've done.").

Spisak pesama[uredi | uredi kod]

7" vinil[uredi | uredi kod]

  1. "All These Things That I've Done"
  2. "Andy, You're A Star (Radio1 Session)"

CD[uredi | uredi kod]

  1. "All These Things That I've Done"
  2. "All These Things That I've Done (Radio Edit)"
  3. "Why Don't You Find Out For Yourself"
  4. Spot "All These Things That I've Done"

Spot[uredi | uredi kod]

Kao i Mr. Brightside, pesma ima 2 spota:

  • Ranija verzija, na kojoj Kilersi pevaju dok šetaju Brik lejnom u Londonu praćeni grupom ljudi. U spotu se takođe nalaze snimci publike koja je prisustvovala koncertu Kilersa u London Astoriji, 8. jula 2004.
  • U kasnijoj verziji, koju je režirao holandski fotograf Anton Korbejn, nalazi se nadrealna scena poput sna gde Kilerse, koji su obučeni kao kauboji, napadaju slabo odevene ratnice naoružane bumeranzima. Neki su primetili da Brendon Flauers, koji nosi brkove u ovom spotu, liči na Fredija Merkjurija, što je možda bilo nenamerno ukazivanje časti pokojnom pevaču.

Ostalo[uredi | uredi kod]

  • Singl je doživeo vrh na #74 na Bilbordovoj listi vrućih 100 i na #18 na britanskoj listi singlova.
  • Pesma se nalazila na saundtreku za film The Matador i nalazi se u filmu Ričarda Kelija, Southland Tales.
  • Dejvid Kameron je odabrao ovu pesmu kao jednu od svojih osam odabranih snimaka koje bi poneo sa sobom na hipotetičko pusto ostrvo, na BBC 4 radio emisiji Desert Island Discs (emitovanoj 28. maja 2006.)
  • Pesma se takođe koristila da promoviše Invisible Children, dokumentarni film o otmici dece i vrbovanje dece u vojsku i seksualno ropstvo vezano za konflikte u severnoj Ugandi