Alex Rocco

Izvor: Wikipedia

Alex Rocco

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

Alex Rocco na dodjeli nagrada Emmy 1990. godine

Lični podaci
Ime po rođenju Alexander Federico Petricone, Jr.
Rođenje 29. februar 1936. (1936-02-29) (dob: 79)
Flag of the United States.svg Sommerville, Massachussets, SAD
Bračni drug(ovi) Sandie Elaine Garrett (1966–2002)
(njena smrt)
Shannon Wilcox (2005–)
Profesionalna karijera
Zanimanje glumac
Period aktivnosti 1966 -
Znamenite uloge Moe Greene u The Godfather

Alex Rocco (rođen kao Alexander Federico Petricone, Jr. 29.2. 1936.) je američki glumac. Poznat po širokom rasponu uloga, od komičnih do niza gangsterskih likova u filmovima posvećenim mafiji, od čega su potonja navodno inspirirana njegovim stvarnim životnim iskustvima.

Rani život[uredi - уреди]

Rocco je rođen u gradu Sommerville u porodici Mary i Alexandera Petricone.

Kao mladić je poznat po nadimku "Bobo", a usprkos italijanskog porijekla je bio povezan s bandom Winter Hill, gangsterskom organizacijom koja je ranih 1960-ih uglavnom okupljala Irce. Uz taj period njegovog života je vezan incident u kome se pijani George McLaughlin iz suparničke Charlestownske bande pokušao udvarati njegovoj tadašnjoj djevojci. McLaughlina su tada pretukli članovi Winter Hilla, što je dovelo do krvavog rata između dvije glavne bostonske bande.

Tokom rata su u oktobru 1961. su James "Buddy" McLean, "Bobo" i korumpirani policajac Russel Nicholson na ulici navodno ubili Bernieja McLaughlina, vođu "Charlestownske bande", i to pred stotinama svjedoka. Iako su "Bobo" i ostala dvojica bili osumnjičeni, nitko od svjedoka, u skladu s tadašnjim običajima, nije htio svjedočiti.

Nakon toga incidenta se "Bobo" preselio u Kaliforniju, promijenio ime u Alex Rocco, značajno smršavio i s vremenom, otkrivši svoj glumački talent, dopro do Hollywooda.

Glumačka karijera[uredi - уреди]

Rocco je najpoznatiji po ulozi Moea Greenea, vlasnika lasvegaske kockarnice, u znamenitom filmu Kum. Greeneov lik je u mnogo čemu inspiran stvarnim likom Bena Siegela, američke gangsterske legende.

Nešto kasnije je Rocco glumio gangstera u filmu The Friends of Eddie Coyle, posvećenom bostonskoj irskoj mafiji.

Ipak, najveći glumački uspjeh Rocco je napravio 1990. godine kada je dobio nagradu Emmy za ulogu "Ala Flossa", holivudskog agenta u kratkotrajnoj, ali hvaljenoj humorističkoj seriji The Famous Teddy Z.

Nakon toga je Rocco glumio u filmovima kao što su That Thing You Do i The Wedding Planner, a posudio je i glas liku u animiranoj seriji The Simpsons.

Rocco je nakon preseljenja u Los Angeles poznat kao gorljivi poklonik bahaističke vjere.

Vanjske veze[uredi - уреди]