Alcazaba od Almeríje

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Alcazaba od Almerije
Alcazaba de Almería
Stare zidine Alcazabe od Almerije
Stare zidine Alcazabe od Almerije
Država Španjolska
Vrsta Bivša utvrda
Gradnja 10. stoljeće
Graditelj Abd ar-Rahman III

Alcazaba od Almeríje je utvrda u Almeriji, na jugu Španjolske. Riječ alcazaba potječe od arapske riječi kasbah, što znači utvrđen grad.

Povijest[uredi - уреди | uredi izvor]

995. Almería je stekla naziv grada u kordopskom Kalifatu, a izgradnju njenih zidina nadgledao je Abd ar-Rahman III: izgrađeni su ne samo zidovi i tornjevi, nego i trgovi, džamije i kuće. To je trebalo biti glavno sjedište mjesne vlade.

Almanzor je povećao utvrdu te ju još više izgradio. Al-Džairan je nastavio sa proširenjem Alcazabe u 11. stoljeću.

Opis[uredi - уреди | uredi izvor]

Prva linija zidina je široki obruč koji je istovjetan sa prvim muslimanskim logorom, koji je korišten kao sklonište za stanovništvo u slučaju opsade. Zbog toga je imao velike cisterne.

Nakon prvog, javlja se drugi obruč, zvan Muro de la Vela ("Zid jedrenja"), koji je dobio naslov po zvonu koje je upozoravalo stanovništvo u slučaju dolaska broda u luku, opasnosti, požara, itd. Ovaj zid je izgradio Charles III. od Španjolske. U tom dijelu se nalazilo sjedište upravitelja, vojnika i posluge. U njemu su bile džamije, kupaonice, šatori itd.

Treći obruč, vanjski, je također najnoviji kompleks. Nakon što su kršćani vratili područje Almerije pod svoju vlast, sagradili su dvorac na najvišem dijelu grada, te je bio sagrađen tako da odoli napade artiljerije.

Lokacije utvrde korištene su za scene tržnice u filmu Conan barbarin.

Galerija[uredi - уреди | uredi izvor]

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]