Al Hazm

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Al Hazm
الحزم
Koordinate: 16°10′N 44°46′E / 16.167°N 44.767°E / 16.167; 44.767
Država  Jemen
Stanovništvo (2004.)
 - Grad 13.658[1]
Karta
Al Hazm na mapi Jemena
Al Hazm
Al Hazm

Al Hazm (arapski: الحزم), je grad od 13.658 stanovnika[1], na sjeverozapadu Jemena, udaljen oko 170 km sjeverozapadno od glavnog grada Sane.

Geografske karakteristike[uredi | uredi kod]

Al Hazm je administrativno sjedište polupustinjske i rijetko naseljene jemenske Muhafaze Al Džauf od 451.462 stanovnika, uz granicu sa Saudijskom Arabijom.

To je vrlo siromašan gradić, koji ima samo jednu asfaltiranu ulicu, jedan skromni hotel "Ma'een Inn", nekoliko trgovina, dva restorana, dvije tržnice, četiri brijačnice i četiri poštanska ureda[2]. Al Hazm nema javnu rasvjetu niti bilo koji oblik javnog transporta[2]

Pored grada je mali aerodrom (ICAO kod: OYZM) koji radi samo za čarter letove.[3] Klima u Al Hazmi je pustinjska, koju karaktriziraju vro vruća ljeta i hladne zime.

Okolica Al Hazma vrlo je opasan kraj, poznat po cestovnim blokadama i pljačkama, i međuplemenskim sukobima. Zadnji plemenski sukob zbio se 2004., između pripadnika plemenskih klanova Al-Saida i Marazik, kad je ubijeno 15 i ranjeno 40 ljudi.[2]. To je kraj u kojem vlada još uvijek - krvna osveta, i u kojem veću moć imaju vođe lokalnih plemenskih klanova, od formalnih predstavnika vlasti i sudstva.

Zdravstvena zaštita[uredi | uredi kod]

Al Hazm ima tri privatne ambulante i jednu malu državnu bolnicu, u kojoj se mogu obaviti samo najhitniji medicinski zahvati. Veća bolnica izgrađena je još 1980e, ali je ostala zatvorena zbog nedostatka novaca za njeno potpuno uređenje i nekih administrativnih problema oko zemljišta na kojem je izgrađena.[2]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]