Agencija za zapošljavanje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Privatna agencija za zapošljavanje u Alžiru

Agencija za zapošljavanje je poduzeće ili institucija čiju djelatnost predstavlja posredovanje u sklapanju ugovora o radu, odnosno pronalaženje odgovarajućih poslodavaca za osobe koje traže zaposlenje i/li odgovarajućih radnika (posloprimaca) za poslodavce koji traže odgovarajuću radnu snagu. Agencije mogu biti javne - pri čemu se koristi izraz zavod za zapošljavanje - ili privatne. U oba slučaja se koristi kolokvijalni izraz burza rada.

I Agencije za zapošljavanje, agencije za zapošljavanje i Agencije za zapošljavanje mješovitog tipa mogu zaposlenicima i poslodavcima pružiti takozvane srodne usluge. U pravilu, Agencije za zapošljavanje u potpunosti su usmjerene na podnositelje zahtjeva i nude povezane usluge samo njima. Preostale dvije vrste tvrtki za zapošljavanje mogu istovremeno pružati dodatne usluge i zaposlenicima i poslodavcima. Povezane usluge koje ove organizacije nude poslodavcima uključuju savjetovanje o ljudskim resursima, reviziju ljudskih resursa, treniranje, obuku, obuku i razvoj osoblja, procjenu osoblja, motivaciju osoblja, outstaffing i leasing osoblja, outsourcing ljudskih resursa, uključujući funkcije računovodstva osoblja i upravljanja osobljem, outplast i druge. Povezane usluge koje se pružaju podnositeljima zahtjeva mogu uključivati usluge sastavljanja i prevođenja životopisa, obuku, savjetodavne usluge itd.

Životopis-dokument koji sadrži informacije o vještinama, radnom iskustvu, obrazovanju i druge relevantne informacije koje su obično potrebne za razmatranje kandidature osobe za zapošljavanje.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]