1940-e na televiziji

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

1940-e su bile važan period za historiju televizije, na koju je snažan, ali i uglavnom negativan uticaj imao Drugi svjetski rat; iako je rat potakao razvoj elektronske tehnologije, razaranja i ekonomske nedaće su u velikom dijelu zemalja smanjiče komercijalnu ili tehničku podlogu za razvoj televizijske djelatnosti. Jedan od izuzetaka su bile SAD, uglavnom netaknute ratnim zbivanjima, gdje se od samog završetka rata počela brzo razvijati moderna komercijalna televizija kojom će dominirati tri velike nacionalne mreže.

Događaji i trendovi[uredi | uredi kod]

  • 29. august 1940Peter Carl Goldmark, inženjer u službi mreže CBS prvi put uspješno demonstrira vlastiti sistem televizije u boji.
  • 30. april 1941.Federalna komisija za komunikacije (FCC) odobrava standard televizijskog signala u SAD od 525 linija i 30 sličica u sekundi koga je predložio Odbor za nacionalni televizijski sistem (engleski: National.Television System Committee), i koji je po njemu dobio skraćenicu NTSC.
  • 1. jul - Početak redovnog emitiranja komercijalne televizije u SAD, kojim će ispočetka dominirati dvije velike TV-kompanije, odnosno radiodifuzne mreže NBC i CSS; godine 1948. će sa programom započeti i treća kompanija pod imenom ABC; te će tri tvrtke decenijama imati de facto televizijski monopol u SAD i značajan uticaj na televizijsku djelatnost u svijetu.
  • 7. jun - U Ujedinjenom Kraljevstvu sa televizijskim programom, nakon višegodišnje pauze izazvane ratom, započinje BBC Television Service, čiji će program tokom sljedećih decenija steći reputaciju najkvalitenijeg na svijetu, odnosno uzora za brojne druge državne televizije u svijetu.