11:59 (Star Trek: Voyager)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
11:59
Epizoda serije Star Trek: Voyager
Epizoda br.Sezona 5
Epizoda 23
RežijaDavid Livingston
ScenarioJoe Menosky
PričaBrannon Braga
Joe Menosky
MuzikaDavid Bell
Produkcijski kod217
Originalno emitiranje5. 5. 1999 (1999-05-05)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"Someone to Watch Over Me"
Sljedeća →
"Relativity"
Lista epizoda Star Trek: Voyager

11:59 je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: Voyager, premijerno prikazana 5. maja 1999. godine. Radnja prikazuje kako posada Voyagera počinje istraživati porodičnu historiju kapetanice Janeway, odnosno njenog pretka Shannon O'Donnell (koju flashback scenama tumači Kate Mulgrew), koja je po usmenoj predaji bila NASA-ina astronautkinja, ali rezultati istraživanja ukazuju na mnogo prozaičniju priču.

Epizoda, čiji se dio zapleta odvija krajem (tada buduće) 2000. godine i na ironičan način komentira medijsku histeriju oko Y2K buga, nastala je po zamisli John de Lancieja, koji u serijama franšize tumači lik Q-a, i u kojoj su glavni likovi trebali biti Q i Guinan. Scenaristi su bitno pojednostavili radnju, a 11:59 je postala jedna od rijetkih epizoda u serijama franšize u kojoj je vrijeme radnje isto ili vrlo blisko vremenu emitiranja, a koja ne sadrži motiv vremenskog putovanja.

11:59 se smatra jednom od neobičnijih epizoda serije, prije svega zbog teme, ugođaja i sadržaja koji predstavlja odmak od standarda, ali je također podijelila kritičare, pri čemu neki hvale vještinu scenarija i glume, dok drugi smatraju da je predstavljala tipičnu epizodu-bocu.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]