Ten Tigers of Kwangtung

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice 10 Tigers from Kwangtung)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Guǎngdōng Shí Hǔ yǔ hòu Wǔ Hǔ
DVD omot filma Ten Tigers from Kwangtung
Žanrakcijski film
RežijaChang Cheh
ProducentMona Fong
ScenarioCheh Chang
Ni Kuang
UlogeTi Lung
Fu Sheng
Philip Kwok
DistribucijaWorld Northal
Datum(i) premijere
1979 (1979)
Trajanje91 min.
Zemlja Hong Kong
Jezikmandarinski
Guǎngdōng Shí Hǔ yǔ hòu Wǔ Hǔ na Internet Movie Database

Ten Tigers of Kwangtung (pojednostavljeni kineski: 广东十虎与后五虎; tradicionalni kineski: 廣東十虎與後五虎; pinyin: Guǎngdōng Shí Hǔ yǔ hòu Wǔ Hǔ) je hongkonški akcijski film iz 1979. godine, kojeg je režirao Chang Cheh a producirala Mona Fong. Film predstavlja jednu od Chang Chehovih priča o povijesnom rivalitetu Shaolina s dinastijom Qing i Canton Tigrovima. U filmu glavne uloge tumače Ti Lung i Fu Sheng.

Radnja[uredi | uredi kod]

Film sadržava dvije priče koje pripovijedaju o izvornih 10 Tigrova i njihovim sljedbenicima. U početnoj sceni filma Tung Chi (Wang Li) i njegov nećak proganjaju sljedbenike (Tigrova), kako bi im se osvetili za smrt Wang Li-evog brata, generala Langa. Nadalje, nakon što uspiju ubiti jednog od sljedbenika, Wang Chow Ming (Lung Tung Sheng) i Lin Fu Sheng (Chin Siu-Ho) započinju pripovijedati priču o izvornih 10 Tigrova:

Protu-Ch'ing revolucionarni vođa Chai Min Yu (Ku Feng) biva proganjan od strane Manchu generala Lianga (Wang Lung Wei). U trenutku kada biva skoro uhvaćen, iz sigurne smrti, ga spašava maskirani čovjek, koji potom zajedno s njim i nestaje. Nedugo potom otkriva se kako je maskirani čovjek zapravo Li Jen Chiao (Ti Lung), odani bivši čovjek Šhaolina i vlasnik gradske zalagaonice. Nadalje, Li Jen Chiao skriva Min Yua u stražnjem dijelu svoje zalagaonice, nakon čega šalje svog mlađeg brata Tan Minga (Fu Sheng) da zatraži pomoć od dvojice ljudi, Wan Yi Linga (Sun Chien) i Su He Hua (Lu Feng), koji su također nekoć pripadali Shaolin redu a koji trenutno žive u gradu. No, Tan Ming je osoba vrlo vatrenog temperamenta, koja konstantno pokreće tučnjave, pa u skladu s time on započinje tučnjavu i sa Wan Yi Lingom i Su He Huom, prije nego li uopće stigne objasniti razlog svog posjeta. Srećom, Li Jen Chiao na vrijeme uspijeva razjasniti nastalu situaciju, nakon čega mu se Wan Yi Ling i Su He Hu sa zadovoljstvom zaklinju na odanost. Njima se također pridružuju i odana shaolinska braća Wong Yin Lin (Wei Pai) i Wong Kee Ying, kao i prosjak Su (Kuo Chui), Željezni prst Chung (Lo Mang), Chu Yu Sheng (Chiang Sheng). Posljednje spomenuti trojac se pridružuje Li Jen Chiaovom timu iz razloga kako bi pomogao revolucionaru u njegovom bjegu i ubojstvu generala Lianga.

Potom se radnja seli u budućnost u kojoj Lung Tung Sheng i Chin Siu-Ho planiraju protunapad, u kojem žele ubiti Tung Chia i njegovog nećaka prije nego li oni uspiju ubiti preostalih 10 Tigrova.

Glavne uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]