Списак сахрањених у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


А[uredi - уреди | uredi izvor]

Б[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


В[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


Г[uredi - уреди | uredi izvor]

Д[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


Ђ[uredi - уреди | uredi izvor]

Ж[uredi - уреди | uredi izvor]

З[uredi - уреди | uredi izvor]

И[uredi - уреди | uredi izvor]

Ј[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


К[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


Л[uredi - уреди | uredi izvor]

Љ[uredi - уреди | uredi izvor]

М[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


Н[uredi - уреди | uredi izvor]

О[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


П[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


Р[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


С[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


Т[uredi - уреди | uredi izvor]

Ћ[uredi - уреди | uredi izvor]

У[uredi - уреди | uredi izvor]

Ф[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


Х[uredi - уреди | uredi izvor]

Ц[uredi - уреди | uredi izvor]

Ч[uredi - уреди | uredi izvor]

Џ[uredi - уреди | uredi izvor]

Ш[uredi - уреди | uredi izvor]


А | Б | В | Г | Д | Ђ | Е | Ж | З | И | Ј | К | Л | Љ | М | Н | Њ | О | П | Р | С | Т | Ћ | У | Ф | Х | Ц | Ч | Џ | Ш


Изнети из Алеје[uredi - уреди | uredi izvor]

Од оснивања Алеје заслужних грађана, 1965. године до данас, из ове алеје изнето је свега троје сахрањених, а по жељи њихових породица:[31]

Фото галерија[uredi - уреди | uredi izvor]

Референце[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. 1,000 1,001 1,002 1,003 1,004 1,005 1,006 1,007 1,008 1,009 1,010 1,011 1,012 1,013 1,014 1,015 1,016 1,017 1,018 1,019 1,020 1,021 1,022 1,023 1,024 1,025 1,026 1,027 1,028 1,029 1,030 1,031 1,032 1,033 1,034 1,035 1,036 1,037 1,038 1,039 1,040 1,041 1,042 1,043 1,044 1,045 1,046 1,047 1,048 1,049 1,050 1,051 1,052 1,053 1,054 1,055 1,056 1,057 1,058 1,059 1,060 1,061 1,062 1,063 1,064 1,065 1,066 1,067 1,068 1,069 1,070 1,071 1,072 1,073 1,074 1,075 1,076 1,077 1,078 1,079 1,080 1,081 1,082 1,083 1,084 1,085 1,086 1,087 1,088 1,089 1,090 1,091 1,092 1,093 1,094 1,095 1,096 1,097 1,098 1,099 1,100 1,101 1,102 1,103 1,104 1,105 1,106 1,107 1,108 1,109 1,110 1,111 1,112 1,113 1,114 1,115 1,116 1,117 1,118 1,119 1,120 1,121 1,122 1,123 1,124 1,125 1,126 1,127 1,128 1,129 1,130 1,131 1,132 1,133 1,134 1,135 1,136 1,137 1,138 1,139 1,140 1,141 1,142 1,143 1,144 1,145 1,146 1,147 1,148 1,149 1,150 1,151 1,152 1,153 1,154 1,155 1,156 1,157 1,158 1,159 1,160 1,161 1,162 1,163 1,164 1,165 1,166 1,167 1,168 1,169 1,170 1,171 1,172 1,173 1,174 1,175 1,176 1,177 1,178 1,179 1,180 1,181 1,182 1,183 1,184 1,185 1,186 1,187 1,188 1,189 1,190 1,191 1,192 1,193 1,194 1,195 1,196 1,197 1,198 1,199 1,200 1,201 1,202 1,203 1,204 1,205 1,206 1,207 1,208 1,209 1,210 1,211 1,212 1,213 1,214 1,215 1,216 1,217 1,218 1,219 1,220 1,221 1,222 1,223 1,224 1,225 1,226 1,227 1,228 1,229 1,230 1,231 1,232 1,233 1,234 1,235 1,236 1,237 1,238 1,239 1,240 1,241 1,242 1,243 1,244 1,245 1,246 1,247 1,248 1,249 1,250 1,251 1,252 1,253 1,254 1,255 1,256 1,257 1,258 1,259 1,260 1,261 1,262 1,263 1,264 1,265 1,266 1,267 1,268 1,269 1,270 1,271 1,272 1,273 1,274 1,275 1,276 1,277 1,278 1,279 1,280 1,281 1,282 1,283 1,284 1,285 1,286 1,287 1,288 1,289 1,290 1,291 1,292 1,293 1,294 1,295 1,296 1,297 1,298 1,299 1,300 1,301 1,302 1,303 1,304 1,305 1,306 1,307 1,308 1,309 1,310 1,311 1,312 1,313 1,314 1,315 1,316 1,317 1,318 1,319 1,320 1,321 1,322 1,323 1,324 1,325 1,326 1,327 1,328 1,329 1,330 1,331 1,332 1,333 1,334 1,335 1,336 1,337 1,338 1,339 1,340 1,341 1,342 1,343 1,344 1,345 1,346 1,347 1,348 1,349 1,350 1,351 1,352 1,353 1,354 1,355 1,356 1,357 1,358 1,359 1,360 1,361 1,362 1,363 1,364 1,365 1,366 1,367 1,368 1,369 1,370 1,371 1,372 1,373 1,374 1,375 1,376 "Вечне жизни двери". 23. март 2006.. http://89.216.53.198/develop/vesti.nsf/feaee540dc011162c1256e7d0032cb98/c5d682d99fdce852c125713a007b67ae?OpenDocument. 
  2. "Преминула Мира Алечковић". 28. фебруар 2008.. http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Preminula-Mira-Alechkovic.lt.html. 
  3. "Опроштај од великог Штефа". 28. август 2010.. http://www.novinepress.co.rs/sr/sport/fudbal/story/131061/Opro%C5%A1taj+od+velikog+%C5%A0tefa.html. 
  4. "Сахрањен Ненад Богдановић". 1. октобар 2007.. http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/t42656.lt.html. 
  5. "Реч која одлазак значи". 1. децембар 2009.. http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:258600-Rec-koja-odlazak-znaci. 
  6. "Опроштај од Златана Вауде". 11. децембар 2010.. http://www.seecult.org/vest/oprostaj-od-zlatana-vaude. 
  7. "Умро Оскар Данон". 18. децембар 2009.. http://89.216.53.198/develop/vesti.nsf/feaee540dc011162c1256e7d0032cb98/c5d682d99fdce852c125713a007b67ae?OpenDocument. 
  8. "Сахрањен Миленко Заблаћански". 25. јануар 2008.. http://www.naslovi.net/2008-01-25/mondo/sahranjen-milenko-zablacanski/554909. 
  9. "Сахрањена Оља Ивањицки". 27. јун 2009.. http://89.216.53.198/develop/vesti.nsf/feaee540dc011162c1256e7d0032cb98/c5d682d99fdce852c125713a007b67ae?OpenDocument. 
  10. "Умро Душан Јакшић". 18. децембар 2009.. http://www.e-novine.com/kultura/kultura-vesti/33329-Umro-Duan-Jaki.html. 
  11. "Преминуо Душан Јанићијевић". 5. јул 2011.. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/919454/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%BE+%D0%94%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BD+%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%9B%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%9B.html. 
  12. "Сахрањен Слободан Јовановић". 10. децембар 2011.. http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:357067-Beograd-Slobodan-Jovanovic-sahranjen-u-Aleji-zasluznih-gradjana. 
  13. "Сахрањен Каназир". 25. септембар 2009.. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:252158-Sahranjen-Kanazir. 
  14. "Сахрањен Момо Капор". 6. март 2010.. http://www.politika.rs/rubrike/vesti-dana/Na-Novom-groblju-sahranjen-Momo-Kapor.lt.html. 
  15. "Сахрањен Петар Краљ". 14. новембар 2011.. http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:353335-Sahranjen-Petar-Kralj. 
  16. "Милица Манојловић - оснивач дечијег хора „Колибри“ - in memoriam". 22. јануар 2008.. http://forum.aladin.info/topic/694-kolibri-milica-manojlovic-osnivac-decijeg-hora-kolibri-in-memoriam/. 
  17. "Сахрањен Михаило Марковић". 11. фебруар 2010.. http://www.beoforum.rs/index.php/arhiva-beogradskog-foruma-za-svet-ravnopravnih/111-sahranjen-akademik-mihajlo-markovic.html. 
  18. "Сахрањен Раде Марковић". 15. септембар 2010.. http://www.pressonline.rs/sr/vesti/dzet_set_svet/story/133361/Sahranje. 
  19. "Сахрањен академик Дејан Медаковић". 5. јул 2008.. http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Sahranjen-akademik-Dejan-Medakovic.lt.html. 
  20. "Свет се опростио од Миљана Миљанића". 17. јануар 2012.. http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:362301-Svet-se-oprostio-od-Miljana-Miljanica. 
  21. "У Београду сахрањен Михајло Михајлов". 13. март 2010.. http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/180687/U-Beogradu-sahranjen-Mihajlo-Mihajlov. 
  22. "Сахрањен Лазар Мојсов". 25. август 2011.. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:342801-Sahranjen-Lazar-Mojsov. 
  23. "Милорад Павић сахрањен у Алеји великана". 3. децембар 2009.. http://89.216.53.198/develop/vesti.nsf/feaee540dc011162c1256e7d0032cb98/c5d682d99fdce852c125713a007b67ae?OpenDocument. 
  24. "Ин мемориам Радислав Радивојевић". http://www.pozoriste-vranje.org.rs/in_memoriam.html. 
  25. "Сахрањен Владимир Савчић Чоби". 23. март 2009.. http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:235199-Sahranjen-Vladimir-Savcic-Cobi. 
  26. "Сликати значи живети". 19. јануар 2009.. http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:229836-Slikati-znaci-ziveti. 
  27. "Умро Станиша Стошић". 8. април 2008.. http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:213583-Umro-Stanisa-Stosic. 
  28. "У Београду сахрањен Десимир Тошић". 12. фебруар 2008.. http://www.blic.rs/Vesti/Politika/30136/U-Beogradu-sahranjen-Desimir-Tosic-. 
  29. "Плодни писац". 28. јун 2007.. http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/t32797.lt.html. 
  30. "Човек од мисије (Сећање Милутин Чолић 1919-2019)". 24. фебруар 2009.. http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/CHovek-od-misije.lt.html. 
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 "Баџа и Буха три гроба од Андрића". 15. јун 2002.. http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2002/06/15/srpski/T02061401.shtml. 

Литература[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Мала енциклопедија Просвета прво издање (две књиге). „Просвета“, Београд 1959. година.
  • Југословенски савременици - Ко је ко у Југославији. „Хронометар“, Београд 1970. година.
  • Енциклопедија Југославије прво издање (осам књига). „Југословенски лексикографски завод“, Загреб 1955-71. година.
  • Војна енциклопедија друго издање (десет књига), Београд 1970-75. година
  • "Народни хероји Југославије". Љубљана - Београд - Титоград: Партизанска књига - Народна књига - Побједа. 1982. 
  • Библиографски лексикон - Ко је ко у Србији ’95. Београд 1995. година.

Спољашње везе[uredi - уреди | uredi izvor]