Željko Erić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Željko Erić je hrvatski književnik. Rođen je i živi u Bizovcu. Pripovijetke je počeo pisati u osnovnoj školi, a prva mu je objavljena u "Veritasu" kad je bio učenik sedmog razreda osnovne škole. Osim u "Veritasu", pripovijetke je objavljivao u časopisu Matko te u Večernjem listu.

Zbirke pripovijedaka[uredi | uredi kod]

"Kod klena"[uredi | uredi kod]

Bizovački ogranak Matice hrvatske izdao je 2005. godine, kao prvu knjigu u "Biblioteci Klen", njegovu prvu zbirku pripovijedaka "Kod klena" (ISBN 953-99022-1-5; 121 str.), u koju su (u prvom dijelu) uvrštene pripovijetke objavljene u "Matku", dok su u drugom dijelu nešto duže pripovijetke pisane posebno za tu knjigu, koja je posvećena Bizovcu i dragim ljudima koji autora podsjećaju na djetinjstvo i lijepu mladost.

"Pripovijetke"[uredi | uredi kod]

Isti ogranak Matice hrvatske izdao je 2011. godine, kao petu knjigu u "Biblioteci Klen", njegovu drugu zbirku pod naslovom "Pripovijetke" (ISBN 978-953-7746-08-7; 151 str).

"Šokačka čitanka"[uredi | uredi kod]

Zastupljen je, uz brojne druge pisce, i u zbirci "Šokačka čitanka", koju su priredili Helena Sablić Tomić i Goran Rem i koju je izdao osječki ogranak Matice hrvatske 2006. godine.

Izvor[uredi | uredi kod]