Športsko ribolovno društvo Belje

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Športsko ribolovno društvo "Belje" Kneževo (skraćeni naziv: ŠRD "Belje" Kneževo), ribolovno društvo (hrvatski: udruga) iz Kneževa, upisano u službeni Registar udruga Republike Hrvatske u 4. maja 1998. godine sa sjedištem u Ulici Rade Končara 11. Društvo je član Zajednice športskih ribolovnih društava Baranje.

Aktivnosti Društva[uredi - уреди | uredi kôd]

  • organiziranje ribolovnih takmičenja i drugih aktivnosti vezanih uz sportski ribolov;
  • upravljanje i očuvanje objekata, voda i ribljeg fonda na području Društva te poribljavanje voda;
  • organizovanje predavanja iz oblasti zaštite prirode i voda.

Historijat[uredi - уреди | uredi kôd]

Prva osnivačka skupština Društva održana je 24. aprila 1981. godine i to neposredno nakon izdvajanja iz SRD-a "Smuđ" iz Belog Manastira. Društvo je registrovano 28. marta 1983. godine pod imenom SRD "Belje", koje i danas nosi (samo je pridjev "sportski" promijenjen u "športski"). Godine 1998. obnovljen je rad Društva nakon završetka rata i povratka prognanika iz progonstva.

Godine 2008, u 25. godini postojanja, Društvo ima 76 članova, što je značajno povećanje od početnih 28 članova, koliko ih je bilo 1998. godine. Provodi sve oblike ribičkih aktivnosti, unapređuje stanje na vodama koje su mu povjerene i učestvuje u ribičkim takmičenjima (Baranjska liga). Godine 2007. takmičarska ekipa društva u sastavu: Davor Merda, Josip Milak i Dragan Janković učestvovala je u svih 5 kola Baranjske lige i od 14 ekipa zauzela drugo mjesto, odmah iza ŠRD-a "Amur" iz Darde.

Napomena[uredi - уреди | uredi kôd]

U pisanim medijima ime Društva često se piše pogrešno ("sportsko" umjesto "športsko", bez navodnika te bez imena mjesta).

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]