Sean Hayes

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Šon Hejz)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Sean Hayes
Sean Hayes u New Yorku 2010.
Biografske informacije
RođenjeSean Patrick Hayes
26. 6. 1970. (1970-06-26) (dob: 53)
Chicago, Illinois, SAD
Znamenite uloge

Sean Patrick Hayes (26.6. 1970.) je Emmyjem nagrađen američki glumac i komičar. Najpoznatiji je po ulozi Jacka McFarlanda u sitcomu Will & Grace, za koju je dobio nagradu Emmy, tri SAG nagrade i šest nominacija za Zlatni globus.

Biografija[uredi | uredi kod]

Hayes je rođen u Chicagu u porodici irskog porekla i odgajan je kao katolik. Nakon srednje škole studirao je klavir i dirigovanje na Illinois State Universityju, ali je napustio studije. Neko vreme je radio kao pijanista, a bio je i dirigent u Pheasant Run Theater u St. Charles, Illinois. Godine 1995. preselio se u Los Angeles, gde je počeo da radi kao komičar i glumac; snimio je i nekoliko reklama.

Karijera[uredi | uredi kod]

Još kao tinejdžer Hayes se pojavio u filmu Lucas kao statista. Svoj prvi film snimio je 1998, godine, Billy's Hollywood Screen Kiss, kojim je privukao pažnju publike, ali i producenata, koji su ga angažovali za ulogu Jack McFarlanda u seriji Will & Grace, po kojoj je najviše poznat. Ova uloga mu je donela sedam uzastopnih nominacija za Emmy za najbolju sporednu mušku ulogu u komediji (Emmy je dobio 2000.) i šest nominacija za Zlatni globus.

Glumio je u filmovima kao što su Cats & Dogs, Martin and Lewis (2002) u kome je glumio Jerry Lewisa, Pieces of April (2003), Win a Date With Ted Hamilton! (2004), pozajmio je glas za animirani film Igor (2008). Pojavljivao se u serijama kao što su Scrubs i 30 Rock.

Godine 2010. Hayes ima svoj debi na Broadwayu u mjuziklu Promises, Promises.

Privatni život[uredi | uredi kod]

Tokom karijere Hayes je igrao i gej i straight likove, ali je odbijao da govori o svojoj seksualnoj orijentaciji u javnosti sve dok u intervjuu za The Advocate marta, 2010. nije saopštio da je gej[1]. U intervjuu je objasnio da nikada nije lagao u vezi sa svojom seksualnošću, samo da je nije iznosio u javnost, jer: "[k]ada me vidite da igram Jacka, želim da verujete da je on gej lik. Posle Will & Grace kada igram straight lika, želim da i u to, takođe, poverujete."

Nagrade[uredi | uredi kod]

Nagrade
Prethodi:
David Hyde Pierce
for Frasier
Emmy Award - Najbolji sporedni glumac u humorističkoj seriji
za Will & Grace

2000
Slijedi:
Peter MacNicol
za Ally McBeal
Prethodi:
Robert Downey Jr.
for Ally McBeal
Nagrada SAG za najboljeg glumca u humorističkoj seriji
za Will & Grace

2002, 2003
Slijedi:
Tony Shalhoub
za Monk
Prethodi:
Tony Shalhoub
for Monk
Nagrada SAG za najboljeg glumca u humorističkoj seriji
za Will & Grace

2006
Slijedi:
Alec Baldwin
za 30 Rock

Literatura[uredi | uredi kod]

  • Sean Hayes. Biography Resource Center Online. Gale Group. 1999.

Bilješke[uredi | uredi kod]

  1. Ari Karpel. „Sean Hayes: I Am Who I Am”. The Advocate. Pristupljeno 10.3.2010. 

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]