Shock Corridor

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Šok koridor)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Shock Corridor
RežijaSamuel Fuller
ProducentSamuel Fuller
ScenarioSamuel Fuller
UlogePeter Breck
Constance Towers
Gene Evans
James Best
MuzikaPaul Dunlap
FotografijaStanley Cortez
MontažaJerome Thoms
DistribucijaAllied Artists Pictures Corporation
Datum(i) premijere
11. 9. 1963 (1963-09-11)
Trajanje101 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski

Shock Corridor (sh. Šok koridor) je američki crno-bijeli igrani film snimljen 1963. u režiji Samuela Fullera koji se često navodi kao jedno od najboljih ostvarenja u njegovoj filmografiji.

Po žanru je mješavina triler a i drame sa određenim političkim angažmanom. Protagonist, koga tumači Peter Breck, je ambiciozni novinar koji, u želji da dobije Pulitzerova nagradu, odluči istražiti nerazriješeno ubistvo u duševnoj bolnici te u tu svrhu fingira psihozu kako bi ga primili kao pacijenta. Radnja prikazuje kako tamo ima prilike upoznati niz neobičnih pacijenata, od kojih su mnogi oboljeli zbog tada u američkom društvu aktualnih problema kao što su Hladni rat, rasizam i prijetnja nuklearnim uništenjem, te kako polako otkriva istinu, ali i sam postaje istinski bolestan.

Shock Corridor je bio snimljen u nezavisnoj produkciji te je Fulleru omogućio ne samo da se bez kompromisa bavi svojom omiljenom temom naličja američkog društva, nego i određene stilske eksperimente, pa su tako snovi i vizije nekih likova prikazani u boji. U filmu se također pojavljuje Fullerova stalna suradnica Constance Towers u ulozi protagonistove djevojke striptizete.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]