Looney Tunes: Back in Action

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Šašava družina: Ponovo u akciji)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Looney Tunes: Back in Action
RežijaJoe Dante
ProducentPaula Weinstein
Bernie Goldman
UlogeBrendan Fraser
Jenna Elfman
Timothy Dalton
Joan Cusack
Bill Goldberg
Heather Locklear
Steve Martin
MuzikaJerry Goldsmith
FotografijaDean Cundey
MontažaMarshall Harvey
Rick W. Finney
StudioWarner Bros. Feature Animation
DistribucijaWarner Bros. Pictures
Datum(i) premijere
14. 11. 2003 (2003-11-14)
Trajanje93 min.[1]
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet80 mil. $[1]
Bruto prihod68,5 mil. $[1]

Šašava družina: Ponovo u akciji (engl. Looney Tunes: Back in Action) je američki animirani/animirani iz 2003. režija Joe Dante iz 2003. Larri Doile. Radnja prati likove iz Loonei Tunes Daffi Duck i Bugs Bunni (obojici je izrazio Joe Alaskei) dok pomažu nadolazećem daredevil Damian "DJ" Drake, Jr. (Brendan Fraser) i Warner Bros. izvršna Kate Houghton (Jenna Elfman) pronalaze dijamant "plavi majmun" kako bi sprečili zlog g. Predsedavajući (Steve Martin) Acme Corporation je upotrebio za pretvaranje čovečanstva u majmune koji će proizvoditi njegove proizvode; grupa takođe pokušava da spase oca D.J. -a (Timothi Dalton), glumca i špijuna koga je uhapsio gospodin predsedavajući. Animaciju je režirao Eric Goldberg. Napravljen je nakon uspeha Svemirski basket (1996) za koji je prvobitno razvijen kao direktni nastavak, pod nazivomSpace Jam.

Film je Varner Bros. Pictures bioskopski objavljen u Sjedinjenim Državama 14. novembra 2003. godine. Bila je to bomba na blagajni, zarađivala je 68,5 miliona dolara širom sveta u odnosu na budžet od 80 miliona dolara. Uprkos tome, dobio je više pozitivnih kritika od „Space Jam -a“. Ovo je bio poslednji film koji je postigao kompozitor Jerri Goldsmith, koji je umro manje od godinu dana nakon objavljivanja filma. Ovo je ujedno i poslednji film u produkciji Warner Bros. Feature Animation. Uz ovo, to je bio i poslednji teatralno objavljeni igrani film koji je istaknuto predstavljao likove Šašava družina do 2021. godine Svemirski basket: Novo nasleđe.

Radnja[uredi | uredi kod]

Umorna od igranja druge banane Bugs Bunniju, Daffi Duck traži vlastiti crtani film od Varner Bros-a, ali ju je odmah otpustila "potpredsjednica komedije", Kate Houghton. Zaštitar i nadobudni kaskader, DJ Drake je zamoljen da otprati Daffi sa studijskog prostora, ali hajka koja je usledila dovodi do toga da je Batmobile srušio studijski vodotoranj, uzrokujući da i DJ dobije otkaz u tom procesu. Vraća se kući sa Daffi, koja putuje, gde prima poruku od svog oca, zvezde akcionog filma, Damiana Drakea, koji je zapravo tajni agent. Damian upućuje svog sina da otputuje u Las Vegas, pronađe svog saradnika Dusti Tails -a i pronađe mistični dijamant koji se zove dijamant "plavi majmun", pre nego što ga nedugo zatim uhvati korporacija Acme, predvođena detinjastim gospodinom predsedavajućim. DJ i Daffi kreću za Vegas. U međuvremenu, Bagsove rutine se raspadaju bez Daffi, pa je Kate prisiljena pronaći i ponovo zaposliti Daffi ili se suočiti s tim da će sama prestati. Bags informiše Kate o situaciji, pa odlaze do DJ -ove kuće gde pronalaze Damianov špijunski automobil i koriste ga za lov na DJ -a i Daffi.

U Las Vegasu, DJ i Daffi upoznaju Dustija u kockarnici u vlasništvu Iosemite Sam, koja je slučajno operativka korporacije Acme. Dusti im daje čudnu kartu za igru, što je trag za pronalaženje dijamanta. Sam i njegovi poslušnici pokušavaju da ih ubiju i uzmu kartu, ali uspevaju da mu izmaknu i pobegnu u špijunskom automobilu sa Bagsom i Kejt. Špijunski automobil, koji takođe može da leti, srušio se u pustinji Nevade. Dok prelaze pustinju, Vile E. Coiote pokušava da ih zaustavi, ali ne uspeva. Grupa na kraju naleti na područje 52, kojim upravlja žena po imenu 'majka', koja ih obavještava o situaciji. Pušta video zapis koji otkriva da Plavi majmun ima moć da ljude pretvori u majmune i ponovo ih evoluira. Acme namjerava koristiti plavog majmuna za cijelo čovječanstvo za proizvodnju svojih proizvoda, a zatim ih vratiti da ih kupi. Marsov Marsovac, koji je bio zatvoren u ustanovi, bježi i vodi grupu drugih vanzemaljskih zatvorenika po kartu za igru, ali heroji bježe. Videvši da je na čestitki lice Mona Lise, grupa zaključuje da mora pogledati sliku u Luvru u Parizu.

U Luvru otkrivaju da kartica sadrži prozor za gledanje, a gledajući kroz nju, prozor otkriva da Mona Lisa ispod ima skrivenu kartu Afrike. Pojavljuje se Bugsov i Daffijev kolega, Elmer Fudd, koji se otkriva kao operativac Acmea, te juri Bugs i Daffi kroz galeriju za kartu, dok je Kate kidnapovao tjelohranitelj gospodina Smitha, kako bi dobio fotografiju Afrička karta uz pomoć Beaki Buzzarda. DJ spašava Kate i Elmera, Bugs je dezintegrisao nakon što je iskočio iz umetničkog dela pointilizma. Bugs i Daffi se ponovo okupljaju sa DJ -om i Kate i napuštaju Pariz.

DJ, Kate, Bugs i Daffi putuju u Afriku, susreću se sa bakom, Silvesterom i Tveetijem, koji ih odvode do ruševina hrama u džungli gde pronalaze plavog majmuna. Međutim, baka i kompanija se otkrivaju da su maskirani gospodin predsedavajući, Smith i tasmanski đavo. Gospodin predsedavajući koristi pištolj za dezintegraciju kako bi transportovao sebe i heroje do sedišta Acme -a, gde primorava DJ -a da mu da dijamant, kada se otkrije da je Damian njegov zatvorenik, ali se vratio na reč da ga pusti.

Marvin je poslat da plavog majmuna postavi na satelit Acme koji će emitovati energetski snop širom sveta kako bi sve, osim gospodina predsedavajućeg, pretvorio u majmune. DJ i Kate spasavaju Damiana iz zamke smrti, dok Bugs i Daffi jure Marvina u svemir. Bug je onesposobljen, što je navelo Daffi da postane Duck Dodgers, kako bi uništila plavog majmuna. Energetski zrak koji se transformiše pogađa samo gospodina predsedavajućeg, pretvarajući ga u majmuna. Bags i Daffi se vraćaju na Zemlju, gde Daffi otkriva da je cela avantura bila inscenirana da bi se napravio film. Međutim, Bags obećava Daffi da će biti ravnopravni partneri, ali baš kao što se čini da se Daffina sreća poboljšava, spljošten je irisom Loonei Tunes, gde Porki Pig pokušava zatvoriti film sa "To su svi ljudi!" samo da bi se studio ugasio pre nego što završi, i govori publici da ide kući.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumac Uloga
Brendan Fraser Damian "D. J." Drake, Jr.
Jenna Elfman Kate Houghton
Steve Martin Mr. Chairman
Heather Locklear Dusty Tails
Joan Cusack Mother
Timothy Dalton Damian Drake
Bill Goldberg Bob Smith
Don Stanton Mr. Warner
Dan Stanton Mr. Warner's brother
Matthew Lillard himself
Jeff Gordon himself
Kevin McCarthy Dr. Miles Bennell
Michael Jordan himself
Marc Lawrence Acme VP
Ron Perlman Acme VP
Robert Picardo Acme VP

Vidi još[uredi | uredi kod]

Referene[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 „Looney Tunes: Back in Action (2003)”. Box Office Mojo. Pristupljeno January 25, 2008. 

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]