Breaking Bad

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Čista hemija)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Breaking Bad
Žanrkriminalistička
triler
crna komedija
KreatorVince Gilligan
Nastupaju
Kompozitor(i)Dave Porter
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Jezik/ciengleski
španski
Broj sezona5
Broj epizoda62 (Lista epizoda)
Produkcija
Izvršni producent(i)
Producent(i)
Fotografija
Trajanje43–58 min.
Producentska kompanija/e
DistributerSony Pictures Television
Emitiranje
Originalni kanalAMC
Originalno prikazivanje20. 1. 2008 (2008-01-20) – 29. 9. 2013 (2013-09-29)
Kronologija
SlijediBetter Call Saul
Srodne emisijeTalking Bad
Metástasis
Eksterni linkovi

Breaking Bad (sh. Odlazak na zlo [α 1] je američka igrana televizijska serija koja se originalno prikazivala od 2008. do 2013. godine na programu kanala AMC. Stvorio ju je producent i scenarist Vince Gilligan, a po žanru predstavlja mješavinu kriminalističke drame, trilera i crne komedije, uz značajne primjese suvremenog vesterna. Protagonist, čiji lik tumači Bryan Cranston, je Walter White, od raka oboljeli srednjoškolski nastavnik kemije, kojeg slučajni susret sa Jessejem Pinkmanom (kojeg tumači Aaron Paul), bivšim učenikom i sitnim kriminalcem, potakne da zajedno sa njim u kućnoj radinosti započne proizvoditi ilegalne amfetamine i njihovom prodajom osigura financijsku budućnost za svoju porodicu. Radnja prikazuje kako se White, suočen s brojnim iskušenjima, s vremenom od običnog čovjeka i skromnog intelektualca transformira u brutalnog i beskrupuloznog narkobosa. Breaking Bad je vrlo brzo stekao popularnost u SAD i ostatku svijeta, ali također i naklonost kritike, koja ga zbog kvalitete scenarija i produkcije često navodi kao jedan od najsvjetlijih primjera tzv. Zlatnog doba televizije. Walter White je postao jedna od globalnih pop ikona, a Cranston velika zvijezda. Godine 2015. je započelo snimanje nastavka, odnosno spin offa serije pod naslovom Better Call Saul, a u Kolumbiji je snimljen remake pod naslovom Metástasis.

Serija je u Hrvatskoj prikazana pod naslovom Na putu prema dolje, a u Srbiji pod naslovom Čista hemija.

Napomene[uredi | uredi kod]

  1. Fraza originalno potječe iz južnjačkog žargona gdje predstavlja sinonim za "praviti rusvaj" ili se odati kriminalu.[1]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Rothman, Lily (September 23, 2013). „Breaking Bad: What Does That Phrase Actually Mean?”. Time. Pristupljeno May 11, 2017. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]