Wrecking Ball (Miley Cyrus)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
“Wrecking Ball”
“Wrecking Ball” cover
Singlica Miley Cyrus
iz albuma Bangerz
izdana 25. 8. 2013 (2013-08-25)
Format
Žanr Pop
Dužina 3:41
Izdavač RCA
Pisac
Producent
Miley Cyrus kronologija singlica
  • "Wrecking Ball"
  • (2013)
  • "23"
  • (2013)

"Wrecking Ball" je pjesma koju američka pjevačica Miley Cyrus godine 2013. snimila za svoj četvrti album Bangerz (2013). Objavila ju je 25. augusta 2013. diskografska kuća RCA Records kao drugu singlicu albiuma. Napisali su je MoZella, Stephan Moccio, Sacha Skarbek, Lukasz Gottwald (Dr. Luke) i Henry Russell Walter (Circuit), a producirali Dr. Luke i Circuit. "Wrecking Ball" je po žanru pop balada koja na lirski način opisuje raspad ljubavne veze; tekst je predmet špekulacija o tome da je bio inspiriran odnosom Cyrus sa njenim bivđim momkom Liamom Hemsworthjom.

"Wrecking Ball" su uglavnom povoljno recenzirali muzičarski kritičari, hvaleći lirski sadržaj i kvalitetu produkciju. Originalno se pojavila kao promotivna singlica na on-line trgovini iTunes Store, te debitirala na američkoj listi Billboard Hot 100 na broju 50. Nakon što je službeno izdana kao singlica, postala je prva singlica Miley Cyrus na prvom mjestu, iako tek nakon izdavanja kontroverznog video-spota; na vrhu je ostala sljedećeg tjedna. Na prvo mjesto se vratila poslije devet tjedana, a što predstavlja najduži razmak između prvih plasiranja u historiji Billboard Hot 100. Do januara 2014. "Wrecking Ball" je prodana u tri miliona primjeraka u SAD. Izvan SAD se popela visoko na listama, došavši na vrh u Kanadi i UK, odnosno među prvih deset u najvećem dijelu Evrope i Oceanije. Na godišnjoj listi Billboard Hot 100 je završila na 18. mjestu.

Video-spot za "Wrecking Ball" je izdan 9. septembra 2013. Sadržavao je krupne planove Cyrus kako pjeva sa suzama u očima, nalik na spot "Nothing Compares 2 U" koji je bila snimila Sinéad O'Connor; ti kadrovi su bili miješani s kadrovima gole Cyrus kako se ljulja na kugli za demoliranje. Kritičari su bili podijeljeni oko spota; neki su hvalili različitost od Cyrusine prethodne singlice "We Can't Stop", dok su drugi smatrali da je provokativniji od prethodnika. "Wrecking Ball" trenutno drži rekord Vevoa za najviše pregleda u prva 24 sata nakon objave, te je postao spot koji je najbrže dosegao 100 miliona pregleda u historiji službe. Cyrus je "Wrecking Ball" pjevala tokom nekoliko nastupa uživo, uključujući muzički festival iHeartRadio kao i epizodu popularne TV-emisije Saturday Night Live.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]