Wilfred Lucas

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Wilfred Lucas
glumac, režiser i scenarist
slika u časopisu Photoplay godine 1915.
Biografske informacije
Rođenje(1871-01-30)30. 1. 1871.
Norfolk, Kanada
Smrt13. 12. 1940. (dob: 69)
SupružnikBess Meredyth
DjecaJohn Meredyth Lucas
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumac, režiser i scenarist
Opus
Djelatni period1908–1940 (film)


Wilfred Lucas (30. januar 1871 – 13. decembar 1940) bio je kanadsko-američki teatarski i filmski glumac, poznat kao po nastupima u nekim od prvih značajnih ostvarenja američke filmske industrije.

Rodio se kao sin kanadskog wesleyanskog metodističkog svećenika, a u SAD se doselio krajem 1880-ih. Tamo se priključio putujućim teatarskim družinama, prije nego što je početkom 1900-ih postao poznat na Broadwayu kao pjevač. Godine 1908. je bio među prvim značajnijim imenima iz kazališta koji je pristao snimati filmove za Griffithov studio Biograph Pictures. Prema svjedočenju Linde Arvidson, to je predstavljao značajni podstrek za mladu filmsku industriju, s obzirom da se na nju etablirani glumci gledali kao "jeftinu cirkusku atrakciju" nedostojnu pravih umjetnika. Lucas se kasnije u Hollywoodu priključio svom zemljaku Macku Sennettu snimajući filmove za njegov Keystone Studios. Bez problema je prešao tranziciju s nijemog na zvučni film; iako je uglavnom tumačio sporedne uloge, stalni angažmani su mu omogućili komforni životni stil.

Radeći za Biograph je upoznao glumicu Bess Meredyth za koju se poslije oženio. Njihov sin John Meredyth Lucas je kasnije postao poznati televizijski režiser.


Izabrana filmografija[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]