VOX TV

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Televizija VOX
Početak emitiranja 12. svibnja 2007.
Završetak emitiranja svibanj 2016.
Vlasnik Reno Sinovčić
Zemlja  Hrvatska

VOX TV je ugašena lokalna televizija s koncesijom na razini grada Zadra. Službeno je započela emitiranje 12. svibnja 2007., javljanjem uživo sa zadarskog Narodnog trga, a do konačnog prekida emitiranja došlo je u svibnju 2016.[1] Televizija je emitirala u digitalnim regijama D6 (54. kanal) i D7 (31. kanal)[2]. Bila je smještena u industrijskom dijelu grada, točnije u Gaženici, na adresi Uvala Bregdetti 23. Vlasnik televizije je bio Reno Sinovčić, a glavna urednica Ivana Vukić.

Program[uredi | uredi kod]

Televizija VOX svakodnevno ima tri do četiri sata vlastitog programa. Ujutro se emitira emisija "Dobro jutro Zadre", koju vode Zorana Vrčić, Damir Granić, Kristina Štorić i Renato Babić. Babić ujedno vodi i dnevnu glazbenu emisiju "Mjuza". Četiri puta dnevno na rasporedu su vijesti.

Svakoga dana navečer prikazuju se specijalizirane emisije. Tako se ponedjeljkom prikazuje sportska emisija "Zakucavanje", a vode je Slavica Vulin i Igor Jelenić-TOTO, koji je ujedno i urednik emisije. Utorkom je na rasporedu politički magazin "Fortunal", koji vodi i uređuje Neven Pavelka. Srijedom je emisija "VI?MI!", a vodi ju i uređuje Ivana Vukić. Četvrtkom se izmjenično prikazuju turističko-gospodarski magazin "Potencijal" i emisija "Aktualno", voditelja Nevena Pavelke i urednice Ivane Vukić. Petkom je na rasporedu je emisija "Moje skitnje", koju uređuje i vodi Igor Jelenić-TOTO. Subotom je emisija o moru, "Arti" , koju uređuje Ivan Bačinić. Magazin "ZOOM" osmislila je novinarka Ivana Rašić Tomić. Emisiju je uređivala i vodila sve do rujna 2008. godine, a danas je voditeljica i novinarka Nove TV. Nova urednica je kolegica Sandra Profaca, a na mjesto voditeljice dolazi Maja Draganić. Nedjeljom navečer prikazuje se emisija "1 na 1". Uređuje ju i vodi hrvatski novinar Šenol Selimović.

Prestanak emitiranja[uredi | uredi kod]

VOX TV je 6. svibnja 2016. u 14:10 privremeno na 30 dana isključen iz sustava odašiljanja OiV-a.[3] No, zbog poznatih problema koje televizija ima u financijskom smislu več godinama ovo privremeno isključenje će vjerojatno biti u konačnici kao trajno.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]