Univerzitet Bocvane

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice University of Botswana)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Univerzitet Bocvane
Logo univerziteta
Historija
MotoThuto Ke Thebe
Osnivanje1982.
Generalno
Vrstajavni univerzitet
Fakulteti6
Administracija
RektorKetumile Masire
Studenti
Broj studenata15,484
UdruženjaAuC
Lokacija
Sedište
  – grad
  – država

Gaborone
Bocvana
Službene stranice
Univerzitet Bocvane

Univerzitet Bocvane (engleski: University of Botswana) je univerzitet u Bocvani osnovan 1982. godine kao prvi univerzitet u državi. Univerzitet ima četiri kampusa od kojih se dva nalaze u glavnom gradu Gaborone.

Historija[uredi | uredi kod]

Univerzitet Bocvane započeo je svoju historiju kao dio većeg obrazovnog sistema osnovanog 1964. kada je pokrenut Univerzitet Bechuanalanda, Basotolanda i Swazilanda putem kojega su Bocvana, Lesoto i Svaziland željeli umanjiti ovisnost o visokoobrazovnom sustavu Južnoafričke Republike pod aparthejdom.

Kada su 1966. Bocvana i Lesoto stekli neovisnost univerzitet je promijenio ime u Univerzitet Bocvane, Lesota i Swazilanda. 1975. Lesoto se neočekivano povukao iz suradnje i osnovao vlastiti univerzitet. U narednom periodu zajednički univerzitet je nosio ime Univerzitet Bocvane i Swazilanda.

Povlačenje Lesota potaklo je vladu Bocvane na pokretanje akcije One Man, One Beast kojom je Bocvana kao jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta u tom vremenu željela izgraditi vlastiti kampus zajedničkog univerziteta. Narod Bocvane je za izgradnju novoga kampusa donirao novac, ali i krave, žito, jaja i druge doprinose. 1982. akcija je uspješno okončana osnivanjem univerziteta.

Reference[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]