The Time Tunnel

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Time Tunnel
FormatScience fiction serija
KreatorIrwin Allen
NastupajuJames Darren
Robert Colbert
Whit Bissell
John Zaremba
Lee Meriwether
Zemlja porijekla SAD
Broj epizoda30
Produkcija
Trajanjecca. 52 min. po epizodi
Producentska kompanija/eIrwin Allen Productions
Kent Productions
20th Century Fox Television
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje9. septembar 1966. – 7. april 1967.

The Time Tunnel (doslovno: "Vremenski tunel") je američka science fiction TV serija koja se originalno emitirala na programu mreže ABC. Protagonisti su bili dvojica naučnika - dr. Tony Newman (koga je tumačio James Darren) i dr. Doug Phillips (koga je tumačio Robert Colbert) - zaposlenih na tajnom vladinom projektu vremeplova koji su se našli izgubljeni u vremenu, tj. bačeni u daleku prošlost nakon nesretnog izvedenog eksperimenta. Zapleti epizoda su pratili njihove napore da se, uz pomoć kontrolora projekta, vrate u sadašnjost putujući kroz razne vremenske epohe.

Seriju je stvorio Irwin Allen, producent poznat po nekoliko SF-serija 1960-ih. Predstavljala je jednu od prvih SF-serija s motivom putovanja kroz vrijeme, kao i prvu koja je koristila tzv. Novikovlje princip samokonzistentosti, odnosno izbjegavala mijenjanje historije i stvaranje vremenskog paradoksa. Protagonisti, usprkos toga što bi se u pravilu nalazili na mjestima važnih i spektakularnih, a ponekad i katastrofalnih historijskih događaja, ih nisu mogli mijenjati.

Budžetu serije je pomoglo to što je Allen koristio setove, kostime, a ponekad i inserte iz skupih historijskih filmova snimljenih u prethodnih dvadeset godina kako bi što bolje dočarao drevne historijske epohe. Usprkos tome, seriju su kasniji kritičari teško shvaćali ozbiljno zbog toga što su, između ostalog, svi historijski likovi govorili savršeni američki engleski i mogli razumjeti glavne junake. Snimanje serije je obustavljeno 1967. godine, a sudbina protagonista - "izgubljenih u vremenu" - nije riješena.

Godine 2002. je snimljen pilot-epizoda nove serije koja je trebala predstavljati njen remake, ali ona nikada nije prikazana.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]