The Poppy Is Also a Flower

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice The Poppy is Also A Flower)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Poppy Is Also a Flower
Žanršpijunski kriminalistički
RežijaTerence Young
ScenarioJo Eisinger
sinopsis: Ian Fleming
NaracijaGrace Kelly
UlogeStephen Boyd
Senta Berger
Yul Brynner
Angie Dickinson
E.G. Marshall
Trevor Howard
Marcello Mastroianni
Rita Hayworth
Trini Lopez
Eli Wallach
MuzikaGeorges Auric
DistribucijaABC
Datum(i) premijere
1966 (1966)
Trajanje100 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski

The Poppy Is Also a Flower, također poznat pod nazivom Poppies Are Also Flowers je naziv za američki igrani film snimljen 1966. godine i originalno prikazan na televiziji. Radnja, temeljena na pripovjetci Iana Fleminga, pratila je nastojanja agenata američkog Federalnog odjela za narkotike da otkriju puteve krijumčarenja heroina od Irana do Evrope.

Film je karakterizirala jedna od najimpresivnijih glumačkih postava tog vremena, uključujući Grace Kelly, slavnu holivudsku princezu koja je bila narator filma, i kojoj je to bio prvi nastup nakon udaje za monegaškog princa Rainera deset godina ranije. Većina glumaca je nastupala za simbolični honorar od 1 US$, smatrajući da ima moralnu dužnost sudjelovati u projektu koji javnost mora upozoriti na dobro organizirane mreže krijumčara narkotika, koji su u to doba tek počeli široko konzumirati u rekreativne svrhe u zapadnim zemljama. Režiseri Terence Young i producent Euan Lloyd su, pak, radili bez honorara.

Film su također financirali Ujedinjeni narodi u sklopu svoje 20. obljetnice, a Xerox je bio glavni sponzor filma.

Usprkos dobrih namjera njihovih tvoraca, kao i ugledne glumačke ekipe, film se danas smatra neuspjehom. Jedini uspjeh je postigao Eli Wallach, dobivši Emmy kao za svoju sporednu ulogu.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]