The Parent Trap (film, 1961)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice The Parent Trap (1961 film))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Parent Trap
kino-poster čiji je autor Reynold Brown
RežijaDavid Swift
ProducentWalt Disney
George Golitzen
ScenarioDavid Swift
PredložakDas doppelte Lottchen; autor:
Erich Kästner
UlogeHayley Mills
Maureen O'Hara
Brian Keith
Muzikapjesme:
Richard M. Sherman
Robert B. Sherman
partitura:
Paul J. Smith
FotografijaLucien Ballard
MontažaPhilip W. Anderson
StudioWalt Disney Productions
DistribucijaBuena Vista Distribution
Datum(i) premijere
19. 6. 1961 (1961-06-19)
Trajanje128 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Bruto prihod25,150.385 $
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
The Parent Trap II (1986)

The Parent Trap (sh. Zamka za roditelje) je američki film za djecu snimljen 1961. godine u režiji Davida Swifta i produkciji Walta Disneya, poznat kao jedan od najpopularnijih i komercijalno najuspješnijih igranih filmova Disneyeve filmografije.

Predstavlja adaptaciju romana Das doppelte Lottchen njemačkog pisca Ericha Kästnera. U njemu Hayley Mills tumači dvostruku ulogu - djevojčice po imenu Susan Evers i Sharon McKendrick - koje se slučajno sretnu u ljetnom kampu i ustanove da su sestre blizanke, odnosno da su im zajednički roditelji - koje tumače Brian Keith i Maureen O'Hara - razvedeni. Radnja prikazuje kako odlučuju preuzeti identitet jedna druge, a u nastojanju da svoje roditelje ponovno spoje.

The Parent Trap se isticao izuzetno vještim korištenjem fotografskih i drugih trikovima, kojima se stvorila iluzija dva lika koja tumači ista glumica u kadru; time je najvećim dijelom nestala potreba za korištenjem dublerke za Hayley Mills. Film je postao izuzetno popularan, te je potakao snimanje ekranizacija Kästnerovog romana u nizu drugih zemalja kao što su Japan i Indija. Disneyev studio je decenijama kasnije snimio nekoliko nastavaka u obliku TV filmova, a 1998. je snimljen i istoimeni remake koji je učinio zvijezdu od mlade Lindsay Lohan.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]