The Kin

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Kin
RežijaTomi Putansu
ProducentLejla Litikainen
ScenarioLauri Haukama
UlogeAmanda Turman
Brus Mars Lend
Delia De Đovani
MuzikaSebastijan Lindholm
Datum(i) premijere
16. 4. 2004 (2004-04-16)
Trajanje33 min.
Zemlja Finska
Jezikengleski
Budžet2000 €

The Kin je finski kratki film u kome glume članovi finske hard rok grupe Lordi. Film je objavljen na specijalnom izdanju njihovog albuma The Monsterican Dream u cilju da se bend po prvi put promoviše i na filmskom platnu. Film je režisiran od strane Laurija Haukame, dok su kao scenaristi filma zajedno radili Lauri, Adam Vandor i članovi benda lično. Film upoznaje publiku sa članovima benda i ustanovljava koncept natprirodnih monstruma, dok se tokom trajanja filma uopšte ne pušta muzika benda.

Radnju filma je teško pratiti, uglavnom zbog razbacanog načina na koji se predstavlja: u filmu se radi o mladoj pisateljici koja je izgubila majku u železničkoj nesreći dok ona pokušava da objavi svoju knjigu o neljudskim stvorenjima. Nakon niza problema koji nastaju, monstrumi (bend) počinju da ubijaju ljude i savijaju prostor i vreme kako bi osigurali izdavanje knjige.

Film deli dosta Lavkraftovog koncepta i poseduje sličan stil. Samo ograničeni broj DVD-eva su objavljeni i iz tog razloga je dostupnost filma jako slaba. „The Kin“ je takođe objavljen na Lordijevom DVD-u Market Square Massacre.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumac Uloga
Amanda Turman Ana Hederson
Delia De Đovani Julia Hederson
Brus Marsland Džonatan
Sirka Poetri Kestl Anina majka
Mati Ruhonen Birger Vestling
Ana Karna Zaposednuta evojka
Nik Lavlok Marti
Trejsi Lip Domar
Mark Filips Čitač novina
Lordi Lično

Objavljivanje[uredi | uredi kod]