The Invasion (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Invasion
kino-poster
RežijaOliver Hirschbiegel
James McTeigue (van špice)[1]
ProducentJoel Silver
ScenarioDave Kajganich
Wachowskiji (van špice)[1]
PredložakThe Body Snatchers; autor:
Jack Finney
UlogeNicole Kidman
Daniel Craig
Jeremy Northam
Jackson Bond
Veronica Cartwright
Roger Rees
Jeffrey Wright
MuzikaJohn Ottman
FotografijaRainer Klausmann
MontažaJoel Negron
Hans Funck
StudioVillage Roadshow Pictures
Silver Pictures
Vertigo Entertainment
DistribucijaWarner Bros. Pictures
Datum(i) premijere
17. 8. 2007 (2007-08-17)
Trajanje99 min.
Zemlja Sjedinjene Države
 Australija
Jezikengleski
ruski
Budžet65 mil. $[1]
Bruto prihod40,170.568 $[2]

The Invasion (ili Invazija) je američki science fiction snimljen 2007. u režiji Oilivera Hirschbiegela. Temelji se na romanu The Body Snatchers Jacka Finneya, odnosno predstavlja njegovu četvrtu filmsku adaptaciju. Protagonistica, čiji lik tumači Nicole Kidman, je psihijatrica koja otkriva da je neobično ponašanje i nestanak emocija kod njenih poznanika posljedica infekcije vanzemaljskog bića koja nad ljudima preuzima kontrolu i nastoji osvojiti svijet.

Priča[uredi | uredi kod]

Ispostavlja se da alge koje sa sobom na Zemlju donosi svemirski brod imaju virus koji menja ljudski mozak nakon što zaražena osoba zaspi. Karol Benel (Nikol Kidman) je psihijatar koji otkriva da je njen sin jedini koji bi mogao da spase planetu od virusa. Karol je zaljubljena u doktora Bena Driskola (Danijel Krejg) joj pomaže u pomaže u spasavanju ljudskog roda.

Prijem kod publike[uredi | uredi kod]

Film je bio komercijalni promašaj budući da je od prikazivanja u svetu zaradio samo 40 miliona dolara, a budžet mu je bio $80 miliona. Za premijerni vikend u SAD-u, film je zaradio samo $5.9 miliona, što ga je stavilo na peto mesto boks-ofisa tog vikenda, što je ujedno bio najviši plasman na lestvici. Film je u SAD-u zaradio $15.1 milion, što je ujedno najviša zarada za film u svetu. Zarada od preko milion dolara je ostvarena samo u sedam zemalja.

U Srbiji i Crnoj Gori, film je zaradio samo $10.948 u četiri kina u kojima je se prikazivao.[3]

Prijem kod kritike[uredi | uredi kod]

Film je dobio mešane kritike kod američkih kritičara. Na agregatnom portalu za kritiku, Metacritic, film je dobio ocenu 45/100, što označava "mešane ili osrednje recenzije."[4] Kritičari su uglavnom bili pozitivni što se tiče produkcijske vrednosti filma, ali su bili negativno nastrojeni prema režiji i scenariju. A i kako bi scenario dobio pozitivne kritike kada je idejno iskopiran film "Invasion of the Body Snatchers" iz 1978 sa Donald Sutherlandom u glavnoj ulozi. Može se reći da je zajednički imenitelj ova dva (u nijansama različita) filma glumica Veronica Cartwright.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 Nicole Sperling; Christine Spines (August 10, 2007). „Hidden 'Invasion'”. Entertainment Weekly. Arhivirano iz originala na datum 2013-06-21. Pristupljeno 18. VIII 2007. 
  2. „The Invasion (2007)”. Box Office Mojo. Pristupljeno 21.IX 2007. 
  3. The Invasion Boxofficemojo.com Pristupljeno 25.12.2011.
  4. The Invasion - Metacritic Summary Metacritic.com Pristupljeno 25.12.2011.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]