The Gulf Between (film, 1917)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Gulf Between
Suvremena rekonstrukcija jedine sačuvane sličice iz filma, koja odgovara prizoru koji su mogli vidjeti tadašnji gledatelji na projekciji.
RežijaWray Bartlett Physioc
ScenarioAnthony Paul Kelly
J. Parker Read Jr.
UlogeGrace Darmond
Niles Welch
FotografijaCarl Gregory
DistribucijaTechnicolor Motion Picture Corporation[1]
Datum(i) premijere
13. 9. 1917 (1917-09-13)
Trajanje≤ 58 min. pri brzini 32 sličica/sek. (sedam roli[1])[2]
Zemlja Sjedinjene Države
Jeziknijemi
engleski međutitlovi

The Gulf Between (sh. Zaljev između) je američki nijemi film snimljen 1917. u režiji Wraya Bartletta Physioca, poznat kao prvi film snimljen u Technicoloru, četvrti cjelovečernji film u boji, odnosno prvi američki film u boji. Producirala ga je Technicolor Motion Picture Corporation, koristeći svoj dvobojni "Sistem 1", odnosno razdvajač zrake i istovremeno snimanje dvije crno-bijele sličice, jedne kroz crveni, druge kroz zeleni filtar. Film je snima u Jacksonvilleu na Floridi, a protagonistica je djevojka koju je odgojio pomorac i koju odbacuje bogata porodica mladića u koga je zaljubljena. Film je nakon nekoliko prikazivanja u manjim kinima ušao u širu distribuciju 1918. pri čemu su dvorane morale koristiti posebne dvobojne projektore. Rezultati, međutim, nisu bili onakvi kakve je Technicolor očekivao; film je prošao loše kod kritike, a i publika se žalila na slabu kvalitetu boja. Zbog toga je Technicolor "Sistem 1", koji se temeljio na aditivnim bojama, zamijenjen "Sistemom 2" koji je koristio koncept substraktivnih boja. The Gulf Between se danas smatra izgubljenim, s izuzetkom jedne jedine sličice.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 „The Gulf Between - 1918”. Buffalo International Film Festival. Arhivirano iz originala na datum 2012-01-26. Pristupljeno 28. III 2013. 
  2. Sistem 1 se snimao i projicirao pri brzini od 32 sličice u sekundi, dva puta bržoj od tada uobičajene. Tako je sedam rola Technicolor filma odgovaralo 3,5 role normalnog crno-bijelog film.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]