The Fugitive (film, 1947)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Fugitive
RežijaJohn Ford
ProducentMerian C. Cooper
Emilio Fernández
John Ford
ScenarioDudley Nichols
PredložakThe Power and the Glory; autor:
Grahame Greene
UlogeHenry Fonda
Dolores del Río
Pedro Armendáriz
MuzikaRichard Hageman
FotografijaGabriel Figueroa
MontažaJack Murray
StudioArgosy Pictures
DistribucijaRKO Pictures
Datum(i) premijere
3. 11. 1947 (1947-11-03)
Trajanje104 min.
Zemlja Sjedinjene Države
 Meksiko
Jezikengleski
Budžet1.5 mil. $[1]

The Fugitive (sh. Bjegunac) je američko-meksički film snimljen 1947. u režiji Johna Forda. Predstavlja adaptaciju romana The Power and the Glory britanskog pisca Grahama Greenea. Radnja je smještena u neimenovanu latinoameričku zemlju gdje su ateističke vlasti zabranile javno ispovijedanje religije. Protagonist, koga tumači Henry Fonda, je katolički svećenik koji je zbog prkošenja vlastima postao odmetnik, a koga pokušava uhvatiti policijski poručnik (koga glumi Pedro Armendariz).

The Fugitive je snimljen na lokacijama u Meksiku, što je filmu trebalo dati dodatnu autentičnost, s obzirom da su se događaji nalik na one u radnji bili dogodili za vrijeme tzv. rata Cristerosa 1920-ih. Film je, međutim, doživio komercijalni neuspjeh, ali i porazne kritike, a što se najčešće tumači angažmanom Fonde za ulogu latinoameričkog svećenika, a u kojoj se nije najbolje snašao. S druge strane se često navodi da je upravo The Fugitive bio jedan od najeksplictnijih odraza Fordovih katoličkih uvjerenja na njegovu filmografiju.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Blondell, McCrea Team; Twins' Subject Chosen Schallert, Edwin. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] 19 Mar 1946: A3.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]