Tammy Bruce

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Tammy Bruce
Rođenje19. 8. 1962. (1962-08-19) (dob: 61)
Sjedinjene Američke Države Los Angeles, California, SAD
Zanimanjeradijska voditeljka, spisateljica, politička komentatorka
Website
tammybruce.com

Tammy Bruce (Tami Brus, 19. avgust, 1962) je američka radijska voditeljka, spisateljica i politička komentatorka. Njen talk show, The Tammy Bruce Show se emituje uživo vikendom preko TalkStreamLive. Ona je, takođe, česta saradnica Fox News-a.

Na svom sajtu ona se opisuje kao "ovoreno gej nezavisna konzervativka, koja je pro-choice, poseduje oružje i podržava smrtnu kaznu" i koja je glasala za predsednike Reagana, Clintona i Busha.

Godine 2003. imenovana je da radi u tranzicionom timu guvernera Schwarzeneggera, koji je došao na to mesto nakon guvernera Grayja Davisa.[1]

Bruceova je bila sedam godina na mestu predsednice kalifornijskog odeljenja Nacionalne organizacije za žene (NOW) i dve godine je bila u direktorskom odboru te organizacije, ali je kasnije kritikovala NOW, kao i feminizam u SAD, tvrdeći da je feminizam napustio izvorne principe feminizma i da NOW naginje levici. Tokom 1980-ih učestvovala je u radu ACT-UP-a, LGBT organizacije, koja se fokusirala na pomoć osobama sa HIV/AIDS-om.

Spoljne veze[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Nicholas, Peter; Gold, Matea (11.10.2003). „Schwarzenegger Team Focuses on 2 Key Posts”. Los Angeles Times. Pristupljeno 19.8.2010.