Swanage

Izvor: Wikipedia

Koordinate: 50°37′N 1°58′W / 50.61, -1.96

Swanage
[[Datoteka:Šablon:Location map Dorset|240px|Swanage na karti Šablon:Location map Dorset]]
<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Expression error: Unrecognized punctuation character "[".%; left: Expression error: Unrecognized punctuation character "[".%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;"><div style="position: relative; text-align: center; left: -Expression error: Unrecognized punctuation character "[".px; top: -Expression error: Unrecognized punctuation character "[".px; width: Šablon:Location map Dorsetpx; font-size: Šablon:Location map Dorsetpx; line-height:0;">[[Datoteka:Šablon:Location map Dorset|Šablon:Location map DorsetxŠablon:Location map Dorsetpx|Swanage]]
Swanage

Swanage shown within the United Kingdom
Stanovništvo 10,124  (2001)
OS grid referenca SZ0278
Distrikt Purbeck
Pokrajina grofovija Dorset
Regija
Konstitutivna zemlja Engleska
Suverena država Ujedinjeno Kraljevstvo
Poštanski grad SWANAGE
Distrikt poštanskog koda BH19
Pozivni broj 01929
Policija
Vatrogasna služba
Ambulantne službe
Evropski parlament
Parlament UK South Dorset
Popis lokacija: UK • Engleska • Dorset

Swanage je obalni gradić i istoimena civilna parohiju na jugoistoku engleske grofovije Dorset. Smješten je na istočnom dijelu Isle of Purbecka, oko 10 km južno od Poole ai 40 km istočno od Dorchester. Parohija ima 10.124 stanovnika (2001).[1] U blizini su Ballard Down i Old Harry Rocks, zajedno sa selom Studland Bayom i prirodnom lukom Poole Harbour na sjeveru. U parohiji su i Durlston Bay Durlston Country Park južno od grada. Ona uključuje i teritorije Herstona zapadno od grada i Durlstona na jugu.

U viktorijansko doba je grad bio tek ribarsko naselje i lučica, ali je kasnije stekao važnost zbog obližnjih kamenoloma, ali i popularno odmaralište za tamošnju višu klasu. Dan-danas je popularno turističko odredište, a turizam, temeljen na pješčanim plažama i drugim atrakcijama, je glavna privredna grana.

Nalazi se na istočnom dijelu područja bogatog fosilima, odnosno tzv. Jurske obale, koja predstavlja lokalitet Svjetske baštine.

Izvori[uredi - уреди]

Eksterni linkovi[uredi - уреди]